tirsdag den 10. september 2013

Excel igen igen...

Jeg så en gang et sjovt vægophæng i mini patchwork. Af et æble, et bidt æble og et skrog.
Det må kunne bruges i et sjal... og æbler kan jo strikkes i hele skalaen fra gullig til mørk rød.....Excel er mit arbejdsbord til at skabe sjaler! Jeg kan klippe-klistre, slette, tilføje osv.
Men der er da også ulemper i brugen af Excel.... Træerne gror heller ikke ind i IT-himlen!


En af de ting der giver ekstra arbejde med at plotte ind igen, er at skabelonlinjer forsvinder, når jeg flytte eller indsætter en mønstersektion.

Så er det bare forfra og en gang til med at reparere skaderne.
Genoprette kanterne og fjerne det det falder udenfor området.

Det er et puslespil... Men det danner jo grundlaget for at strikke et sjal (eller hvad man nu kreerer)
12 kommentarer:

 1. ja det kunne være sjovt at designe et sjal selv, men er overhovedet ikke inde i excel, det er et fremmed land for mig;)

  skønne sjaler du kreerer:)

  SvarSlet
 2. Tak, Sonja.... En ternet blok kan altså også gøre det. Jeg bruger Excel, fordi jeg godt kan lide at se helheden på sjalet.... Kunne du ikke få lyst.. bare lidt... til at prøve med Excel, når du kigger på mine sider om hvordan?

  SvarSlet
 3. Hej Anne

  Det er et flot mønster du igen har kreeret... Jeg er nybegynder i Excel efter dine anvisninger, dog kan jeg ikke få mit sjalsmønster gjort mindre, så jeg kan se helheden på en gang. Jeg har fulgt dit råd om at starte 260 nede og så ud til hver side :-)Hvordan gør jeg?

  Mvh Maibritt H

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Maibritt. Jeg tilpasser mønstret til et ark via Filer> Udskrivning og valg af marginer og tilpas til et ark. Prøv at kigge nede på fanebladet Basisark i Excel. Ellers skriv igen... jeg lærer jo også af det!l
   Mvh Anne

   Slet
 4. Hej Anne. Det ser så spændende ud det du laver i Excel. Jeg tror jeg vil forsøge at gå i gang efter din anvisning, nu hvor jeg ikke kan lave håndarbejde, på grund af skulderen, men sidde ved min pc, det kan da lade sig gøre.
  Det er en skam at jeg ikke kan komme til Fanø, som ellers var planlagt, jeg kunne nemlig godt tænke mig at møde dig, men det flasker sig sikkert på et andet tidspunkt til et andet strikketræf.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annelise. Ja, det er rigtigt ærgerligt at du ikke kommer til Fanø. Hvad med Fredericia Hobbymessen i oktober?
   Håber du kommer igang med excel.... Ellers må du også skrive.... Jeg tager mod alle forslag til forbedringer af siden!
   mvh. Anne

   Slet
  2. Hej Anne. Ja, kreativ messe i Fredericia i oktober kommer jeg helt sikkert til, måske sammen med Bente Skjold. Så kan vi sikkert mødes der. Det vil jeg glæde mig til.

   Slet
  3. Hej Annelise... Det må vi prøve at få til at passe sammen... Jeg er der som regel om fredagen ... helst tidligt... så er der bedst plads og mindst larm!!! Måske jeg har min datter med, hun er patchworker.

   Slet
 5. Det ser spændende ud, dit nye projekt. Du er god til at finde emner, og til at få dem omsat til et mønster. Jeg har jo DesignaKnit, mon ikke det også kan laves der ? Det vil jeg prøve .-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mona. Jeg bruger Excel, fordi jeg havde det! Kender ikke DesignaKnit; kunne du ikke fortælle mere? Måske på din blog????
   Mvh. Anne

   Slet
 6. Imponerende Anne,
  Gad godt eje et æblesjal i sort og lime ..
  Men jeg har ikke mod på at strikke et sådan sjal
  Jeg syntes du er dygtig
  KH Anja

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anja. Jeg synes jo stadig at sjaler er det mest taknemlige at kaste sig over!!!!!
   Sjovt, at du lige nævner sort og lime..... jeg er ved at plotte æblerne med mørk baggrund! Og snakkede om at strikke i mørk grå (synes sort er en hård farve!) og så Gollum,Syrlig, Æble og hvad jeg kan fine i den skala i kasserne!!!!
   Jeg skal jo have noget med på Fanø i næste uge. Glæder mig vildt til at opleve strikkefestivalen.
   Kommer du?

   Slet