torsdag den 11. december 2014

11. December. Lidt om Eriks favorit kage

Manden min er ikke småkagespiser... Men han har en favorit med hjemme fra....
Svigermor bagte Træskohove... Jeg ved ikke, om det er et fynsk udtryk!

Træskohove…
125 g margarine røres med
250 g melis og
4 æg. Blandes godt med
500g mel og
2 ½ tsk. Bagepulver (et brev bagepulver)
Bages ved 225 grader til de er let gyldne
Tages ud af oven og skæres i skrå snitter, der tørres i ovnen bagefter i ca. 15 min ved 200 grader

Jeg prøvede at google, men der svigtede de altså!

Men søg på Træskoringe.. Det hjalp!
Den betegnelse lærte jeg hos Tove. Hun havde bagt, da netværket skulle mødes hos hende... 
Da hun ville sætte kagedåsen på bordet ... var der lige en kage til hver... hendes mand syntes også de smagte godt!!! 

* Træsko-ring, enringformet jærnbeslag om hæle og klamper paa træsko. Der stod næsten friske Mærker efter Træskoringe inde ved Muren under Vinduet. Aakj.​VB.270. Han hører Træskoringenes Klapren paa Stenene. Olesen Løkk.​NH.III. 227. Feilb.*
Mums og mad har en udgave med sur fløde i...
Hvis man derimod søger på Kaffebrød... så kommer der mange valgmuligheder....
*Kaffe-brød, et. [2] brød, der spises til kaffe; især (bag.) om en slags brød, der efter bagningen er overskaaret i smalle, aflange stykker og tørret i ovn. Huusholdn.(1799).II.30. jeg drak Caffe med ham, og dertil nogle aflange Brød, Caffebrød. MCBech.U.43. FrkJ.Kogeb.323.*

Jensens Madblog har en opskrift med sukker oven på kagerne...
Vi bager gammeldags har en med kardemomme...

Og så er der alle de italienske udgaver...

4 kommentarer:

  1. Det lyder som om, det er en opskrift, der har vandret rundt i Europa med forskellige navne til resultat - måske håndværkere, der har gået valsen har bragt dem videre??
    Ja fantasere om det kan vi, men det er svært at finde endegyldige svar i historien. Især når det gælder noget så almindeligt - og husholdningsmæssigt som småkager.

    Men det er jo også ligegyldigt - vi skal bare nyde dem - uanset oprindelse eller navn. tak for at dele med os.

    Glædelig 11. december.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tanken om håndværkeren på valsen er da rigtig hyggelig!
      Igen en af de kager, der findes mange steder og har en historie rundt omkring...
      De skal nydes... Og kan varieres på utallige måder.

      Slet
  2. Jeg kender dem kun som italienske biscotti, som jeg aldrig selv har bagt, men som jeg nyder med stort velbehag, efter de er dyppet i kaffen :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er lige som det finere køkken har "opdaget" biscottien og glemt de danske kaffebrød...
      Det er noget af det nemmeste at bage... JEG kan bage dem!!! Og har prøvet med forskellige meltyper. der kan jo varieres med nødder, kerner, choko bits... hvad køkkenskuffen ni rummer...

      Slet