tirsdag den 16. december 2014

16. December og Søde Drømme...!

Fælles for disse tre drømmekager er, at de skal bages i smør, og de skal bages ved svag varme og langsomt, ellers bliver de stenhårde.

Gammelt udklip af Kirsten Hüttemeier

Drømme ca. 70 styk
200 g smør
200 g sukker
Kornene fra en flækket stang vanille eller 1 spsk. Vanilla
250g mel
1 ½ strøget tsk. hjortetaksalt
Smør og sukker røres godt med Vanille(sukker).
Derefter tilsættes mel, -men hold lidt tilbage- og hjortetaksalt.
Dejen æltes ude på bordet, trilles til pølser, der skæres i mindre stykker, formes til kugler, der sættes på en smurt plade/bagepapir med lidt afstand. Kagerne får et let tryk med hånden.
Bager på nederste rille ved svag varme, 150 grader, i 15-20 min.
Langsom bagning er en betingelse for at kagerne bliver lette og sprøde og nå at krakelere
Tages fra pladen og afsvaler på rist. Kagerne kan fryses.

Ovenstående opskrift er afprøvet! Kagerne er så sprøde, at de eksploderer i munden. 
Så det er en fordel at bage små drømme!

De to andre opskrifter er ikke afprøvet... uvist af hvilken årsag!

Chokolade drømme 60-70 stk.
200g smør
200g sukker
2 spsk. kakao
2 tsk. vanillesukker
200-225g mel
1 strøget tsk. hjortetaksalt.
Smørret røres blødt med sukker, heri kakao, vanillesukker, hjortetaksalt og melet, - men hold lidt mel tilbage til senere æltning.
Dejen røres sammen, æltes ude på bordet og trilles straks til pølser, der skæres i mindre stykker, trilles til kugler og lægges på smurte plader/bagepapir.
Bager ved svag varme, 125 grader, i 20 min. Kagerne skal bages langsomt for krakelere og blive sprøde og dejlige.
Kagerne kan fryses.

Husets Nøddedrømme  ca. 30stk.
100 g smør
50 g nøddekerner
100 g sukker
125 g mel
1 tsk. Vanillesukker
20g smør
½ strøget tsk. Hjortetaksalt
Smørret letbrunes hurtigt og afsvales. Nøddekernerne letristes i ovnen ved 75 grader og kun i få minutter, til de brune skaller nemt kan gnides af og derefter hakkes nødderne. Smørret røres med sukkeret og heri røres de hakkede nødder, vanillesukker, mel og hjortetaksalt.
Dejen røres sammen og æltes derefter evt med en spsk. blødt smør, så dejen er nem at samle.
Rulles som de andre drømme til små kugler, der sættes på smurte plader /bagepapir.
Bages på nederste rille ved kun 125 grader i 20-25 min.
Kagerne kan fryses.


6 kommentarer:

  1. Der mangler navne på nogle af ingredienserne

    SvarSlet
  2. Uhmmm - kender godt drømme. Men det er længe siden, jeg har bagt dem. Jeg har egentlig aldrig forbundet dem med jul. Gad vide hvorfor?

    SvarSlet
    Svar
    1. De er ikke specielt julede... Men lækre... det er de!
      Vi bagte mest småkager ind under jul. Resten af året var det med franskbrød, boller og skærekager....

      Slet
  3. Endelig kunne jeg være med! Jeg bager drømme stort set hver jul - det er en total lækkerbisken - jeg supplerer din opskrift med at proppe ½ hasselnød ned i midten af hver småkage - det gør dem ikke ringere n:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kan ikke lide nødder... Og bageren bestemmer!!
      Men jeg kan godt forestille mig, at andre siger UUHHMMMM til det ekstra knas!

      Slet