søndag den 18. januar 2015

Dagens gæst på foderpladsen... og dagens gåtur!

Det er altid spændende, når det dukker en ny fugl op derude...Lige nu vrimler det med spurve og kvækerfinke, mejser og solsorte...Pludselig fik jeg øje på en ny....

Kærnebideren...
Den har vi ikke haft besøg af siden sidste vinter...

Kærnebider, eller kernebider, som den også staves, er temmelig almindelig i Danmark, bortset fra i den vestlige del af Jylland. Den ses dog sjældent, da den er ret sky.

Jeg googlede den....
Læs mere: Kærnebider


I går havde vi besøg af Flagspætten og Skovskaden... men de blev ikke siddende længe nok til en fotosession!Gåturen igår blev på 4,5km og i dag nåede jeg hele 8,14km!

Efter 5,6km mødte jeg mor. Hun var næsten hjemme efter sin gåtur...

Og så gav hun en kop kaffe!
Hygge og snak... Fik læst juleposten...
Skulle hilse familien i nord og syd.De sidste par kilometer rundt om skolens sportsplads blev tilbagelagt og jeg landede hjemme ved strikketøjet...

Med til den historie hører, at jeg havde strikket ned til ribben på kroppen, da jeg prøvede trøjen....Den sad altså lidt vel tæt...
Så jeg pillede op og nu strikker jeg den uden taljering!!!!

4 kommentarer:

 1. Spændende med alle de fugle. Og kærnebider! Den er rigtig smuk. Den ser vi slet ikke her.
  Godt med en god lang tur - min blev noget kortere i dag.
  Øv - at skulle pille op. Men den skal jo passe og så må det til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er imponeret over, hvor mange forskellige fugle, det bliver til i løbet af året...
   En fornøjelse... selvom de er nogle ædedolke og ret dyre på kost!
   Det skred rigtigt godt på turen i dag... jeg prøver at lægge ruten, så jeg kan mærke efter hvorvidt kræfterne holder til planerne! Med en kaffehyggepause får man jo lidt ekstra kræfter!
   Ja... ØV... Men der var ingen tvivl... Det så ikke godt ud med en så tætsiddende trøje!

   Slet
 2. Er det nu klogt, Anne - med alle de dejlige gåture ender det da med, at du får brug for taljering ;-) Kernebideren er en flot lille fugl - sådan på den papegøjeagtige måde - vi ser dem som regel også ved foderautomaten et par gange hvert år :-) Ha en dejlig aften :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. He he... det varer mange gåture, før jeg har en talje! Jeg har altid været mere lige op og ned... nu er omkredsen bare større!
   Kernebideren er rigtig flot... Vintergæsterne er egentligt ret farvestrålende både kvækerfinker, dompap osv lyser op mellem spurvene.
   God aften til dig...

   Slet