lørdag den 3. januar 2015

Nytårsforsæt??? Eller bare fortsæt....


Dagens gåtur er klaret...

Jeg er af natur magelig og skal tage mig sammen for at komme af sted.

Så det kan vel ikke kaldes et nytårsforsæt, når det egentlig er fortsæt kampen for at få motion?

Jeg kan jo mærke, jeg har så godt af gåturene. Frisk luft og motion... Fysikken får det bedre og mentalt giver det også mere ro til at tackle tinnitus og høretab mm.

Der kommer ikke en rute op hver dag... men lige nu skal jeg altså holde mig selv i ørerne!

Nu har andre lagt billeder op af blomster i haverne...

Så da jeg nåede hjem måtte jeg da om og kigge...

Helt nede ved jorden.. under det brune løv var der sørme liv i vores helleborus
Der er også en hvid, men den ser ganske sveden ud i toppen.. så jeg er ikke sikker på at den klarer sig.


Foran hytten var vintergækkerne på vej...


Der kommer mange...
Der er klynger af grønne spidser...

Og foran hækken til naboen er de også på vej frem...
Dejligt syn!

Vi bor ellers lige på et koldt hjørne, hvor vinden suser.. ofte bliver temperaturen i bilens føler 1-2 grader lavere, når vi kører ind på vejen og op ad indkørslen.

22 kommentarer:

 1. Hos os myldrer det hele også op - håber ikke der kommer en periode med streng frost, men det har de på den anden side prøvet før, så det går jo nok.
  Hephep med motionen - godt gået!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber, alle spirerne får lov at komme frem! Hård frost er uønsket... Det kunne jo hindre mig i at komme ud og gå!
   Tak... det er rart med sit eget heppekor!!!

   Slet
 2. Det er skønt at komme ud at gå. Elsker det også - når mit knæ vil :(

  Hos os er påskeliljerne ved at komme op :P Temmelig for meget for tidligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Når først jeg er kommet af sted, nyder jeg det også... det er det med at komme op af stolen!!!
   Jeg nyder gåturene, får øje på en masse, tager billeder af noget...
   Det lune efterår har jo kickstartet en masse... Håber de klarer en sen vinter!

   Slet
  2. Det sværeste skridt er skridtet over dørtærsklen. Det er så herligt, når først man er kommet ud.

   Slet
  3. Ja, det er da pokkers svært at komme over tærsklen...

   Slet
 3. Ja det er mærkeligt at det er så svært at komme afsted, når man ved hvor godt det er for hoved og krop...

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret, Hanne. Fornuft og behagelighed følges ikke altid ad... men man må da kunne komme i en god vane.... tager det ikke 3 måneder?

   Slet
 4. Herlig å få komme seg ut i frisk luft, her har været ikke vært særlig bra, men prøver å få luftet seg mellom regnbygene! Ha et riktig godt nyttår!

  SvarSlet
  Svar
  1. Her skal man også gribe chancen mellem bygerne! Og eller klæde sig på til en mulig byge...
   Godt nytår i nord!

   Slet
 5. Uha, hvor ville jeg gerne kunne tage mig mere sammen og gå ture! Gider bare ikke alene og min bedre halvdel gider ikke! Men ok, jeg cykler så godt som hver dag, og det er jo også godt.
  Tinitus og høretab? Vi ligner da hinanden en del, synes jeg, for den skavank lider jeg også af :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, cykling tæller da også på motionskontoen!
   Efter at have cyklet på arbejde altid er jeg nærmest holdt op med at cykle.... Jeg sætter faktisk større pris på at gå...Når først jeg er kommet af sted!
   Jeg har medfødt skibakke høretab og ifm. stress flyttede tinnitus ind i ve. øre kombineret med Meniere (heldigvis en mildere udgave, men træls nok når der er anfald!)
   Vi er jo mange med høreproblemer... Jeg ville ønske flere meldte sig ind i Høreforeningen, så den blev mere slagkraftig over for de forringelser der er sket i servicen!

   Slet
  2. Så er det alligevel ikke helt det samme. Mit høretab og tinnitus er kommet i voksenalderen, og Meniere har jeg heldigvis ikke.
   Min søn i Nuuk har muligvis sygdommen og er i gang med undersøgelserne.
   Der er jo foreninger for alle slags sygdomme, og selvfølgelig er det vigtigt, at så mange som muligt melder sig ind, men desværre tror jeg, at Hjerteforeningen og Kræftens Bekæmpelse har været dygtigere til at profilere sig selv, så det er det, der fokuseres mest på. Men igen - det er livstruende sygdomme, så det er jo nok derfor, de har større bevågenhed blandt folk.

   Slet
  3. Håber det ikke er Meniere din søn har!
   Ja, de livstruende sygdomme har selvfølgelig størst bevågenhed. Men behovet for viden og møde ligestillede er også stort ved kroniske tilstande.
   Jeg er bange for, at tunghør stadig er lig med tungnem, og Tante Møhge står og lyser på den indre skærm! Det tager jo lige en splitsekund mere at få stykket lydene sammen til noget der giver mening; derfor er man bagud hele tiden! Og den konstante årvågenhed for at følge med trætter mentalt, så man går tidligt hjem; altså er et kedeligt drys!
   Hørehandicappet er bare ikke smart.... Derfor er der behov for en stærk forening der kan formidle viden til både brugerne, familien og politikerne.

   Slet
 6. Kære Anne. Jeg har tidligere og nu igen læst, at du har ménière. Det har jeg også, så derfor er jeg vildt imponeret over dit tilsyneladende gode humør og over at du kan være så aktiv, også udenfor hjemmets fire vægge. Jeg synes selv, at det er svært at komme ud og gå en tur, jeg er desværre kronisk svimmel, værst i lavtryksvejr. Du findet sikkert ro i dit fantastiske strikkeunivers, jeg er vildt imponeret over din kunnen. Jeg syr patchwork, det kan sys på maskine, og som håndsyning delvis liggende. Herudover strikker jeg lidt til børnebørn, dvs str. 0-24 mdr, det er til at overskue.
  Godt nytår, jeg håber på godt gåturvejr til dig.
  Mange hilsner fra Inga Hansen

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skriver jo mest om de gode dage... Så det kan se mere aktivt ud, end det er.
   medicin holder svimelheden væk. Vejret forværrer tinnitus og giver tryk i øret. Jeg får Migrænelignende anfald over flere dage... og pillerne bliver man jo også mat af. Konsekvenserne af Meniere i form af hukommelses og koncentrationproblemer har jeg også. Glemmer heldigvis de dårlige dage!
   Jeg fokuserer på gode timer. men jeg har da også stunder, hvor jeg er grædefærdig over begrænsningerne i tilværelsen. Jeg er med i gruppen Meniere på facebook; der er mange, der er langt hårdere ramt end jeg!
   Bloggen er en måde at samle på gode oplevelser. Jeg finder ro ved strikketøj og pc. Strik er meditativt. Jeg elsker at skabe noget med mine hænder. Og nye mønstre på PC. Så glemmer jeg tid og sted.
   Gåturene giver bedre kondition og mere overskud. Derfor er det tosset, at jeg har så svært ved at komme af sted hver dag.... Uanset vejr...
   Så i 2015 er målet at komme ud og gå og gå.....
   Godt nytår til dig, Inga. Det er dejligt, at du ville kommentere herinde.

   Slet
  2. Tak, Anne. Jeg er selvfølgelig også medlem af Høreforeningen, og jeg har stor glæde af Ménièregruppen på facebook. Jeg er blevet meget klogere på sygdommen, og det er altid muligt at hente opbakning der :)

   Slet
  3. Jeg har også haft meget ud af Meniere gruppen. Har fået svar på mine spørgsmål. Er ikke så aktiv til at skrive mere, men læse jævnligt op på indlæggene.
   Nu ser jeg frem til en weekend på Castberggård til maj.... Det er min oase!

   Slet
 7. Godt gået, jeg hepper også på dig og på alle os, som godt kunne trænge til at få frisk luft og gang i benene :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, tak... lige nu skinner solen... Jeg må vist hellere få støvlerne på....

   Slet
 8. Sikke dejlige forårstegn, Anne - jeg har slet ikke checket derude :-) Et liv uden motion, bliver et liv med dårligt helbred og en masse skavanker - jeg synes egentlig det er motivation nok, men det ligger vist stadig i vores gener, at vi skal spare på energien helt tilbage fra dengang vi løb fra sabeltigeren ;-) Jeg hepper også på dig, Anne, for det gavner så meget - hjælper på stort set alt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved det jo godt... Sådan en gammel SOSA skulle jo ikke savne motivation... Den eneste undskyldning jeg kan komme på, er den med Generne!
   Tak, det luner med backup! Som Kierkegård sagde; Der var ikke det problem, han ikke kunne gå fra!
   Og helt forkert er det jo ikke... Jeg gjort min pligt i dag!

   Slet