lørdag den 14. marts 2015

Håndarbejdsmesse i Middelfart og weekendhygge med datteren...

Fredag var tøsetur...
Vores årlige ekspedition til Håndarbejdsmessen i Lillebæltshallerne, Middelfart.
Turen startede kl. 7 i Holstebro i rimfrost og sol og vi var fremme kl. 9 i mildere klima på Fyn!!

Undervejs så vi denne front passere...

Hvor var der meget at se på... Både udstillinger og stande.

Midt i en af salene stod denne repræsentant fra/for Island med traditionelt strik i Lopi. Jeg synes det er smukt, men kan ikke forliges med garnet (det kradser for meget)

Et andet sted havde Fynske vævere udstillet deres værker.

Jeg faldt pladask for disse smukke brikvævede bånd. Fik en hyggelig og inspirerende snak med kvinden ved væven.

Langs væggen var der udstillet forskellige kniplede stykker...

Kniplinger er andet end hvide blondekanter på lommetørklæder.

Mange knipler smukke tørklæder i silke, og i farver der passer til påklædningen...Projekt Puttetæpper havde også en afdeling... her hang dette smukke patchwork tæppe....


Der var mange fristelser...
Første sted jeg snublede var hos Garnpusher..

Den æske med lækkerier, som ikke feder måtte med hjem...


32 små garnnøgler i forskellige farver...
Pænt arrangeret i to lag...


Lige til at supplere i noget Fanøstrik....Så kom jeg forbi Uldbutikken med Vivian Høxbros mønstre... og den smukkeste røde nattrøje.

Hun havde desværre ikke mønstret med.Men jeg købte et par andre...Og faldt så for garnet hos Cashmere Company...
Madelinetosh; Merino light, farverne Tart og Baltic.

Næste projekt er så at finde ud af, hvad jeg kan lave med et nøgle garn!
Men jeg forelskede mig i farverne og følelsen!Det var så svært at vælge...

En hel væg med den ene farve skønnere end den anden!

Efter to timer var jeg mør og lommepengene brugt... godt og vel!


Nu er lørdagen også snart brugt!

Erik var ude og fiske og Gitte og jeg havde travlt herhjemme..
Gitte eksperimenterede i køkkenet med pandebagt brød og tunsalat, små knækbrød med kerner,  og senere en omelet med meksikansk fyld fra Jamie Olivers serie Save with Jamie....
Så vi har spist spændende mad i dag!

Jeg havde skam også travlt.. ved computeren!
Jeg fik strikket en tur til London(!) sammen for Gitte og mig i august....

Og der er allerede en lang liste med ting vi vil se....

10 kommentarer:

 1. Skyerne ligner etbjerg af sne.her havde vi i torsdags skyer der lignede store skove i horisonten, hvor der bestemt ikke er nogen skov.
  Det er en rigtig fin nattrøje. Jeg tænker bare, er der virkelig nogen det kan sove med strikket tøj, vel vidrnde at det ER der. Jeg får åndenød ved tanken ;-)
  Jeg har også set mange fine kniplede trøjer og bluser. Ja, og selvfølgelig tørklæder. Kniplinger er ikke kun pynt, og flot er det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det så virkeligt imponerende ud med den front ludende ind over landskabet...
   Det var jo andre tider den gang man brugte den type nattøj... i dag kan vi jo forny strikketraditionen til mere nutidig anvendelse... Jeg er fascineret af det fine arbejde der ligger i trøjen.
   Mor knipler, jeg har bræt og pinde, men strikketøjet tiltaler mig mere!

   Slet
 2. Sikke en flot front. Det så vi ikke noget af her. Jeg havde oprindelig planer om Middelfart, men da min veninde ringede for godt en uge siden for at høre om vi ikke ville være med til at arrangere surprice party for hendes mand, der bliver 60 i dag- så var der ingen tvivl. Vi havde alle medbragt noget spiseligt, så han ikke skulle opdage nogle forberedelser - og nogle andre venner havde taget ham med en tur i skoven for at lufte hund, mens alle vi andre troppede os og dækkede bord og satte mad frem. Vi tog virkelig fusen på ham :-D

  Men sikke skønne fristelser i Middelfart - nogle herlige ting, du har fået med hjem. Er spændt på, hvad du vil bruge garnet til.
  Jeg vil så gerne lære at kniple. Jeg har min mormors kniplebrædt og pinde - så jeg mangler 'bare' instruktion i, hvordan. Lige pludselig en dag -så....

  Man bliver ALDRIG færdig med London. Vi skal til Skotland til sommer og slutter så af hos min familie i London bagefter. Hvad skal I se?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det blev da en "overraskende" herlig dag du fik ud det!
   Jeg er også spændt på hvad jeg for ud af mine indkøb. Somme tider ligger de meget længe før der PLUDSELIG opstår en ide!
   Måske jeg får gang i mit kniplebræt... senere... Strikketøjet vinder hver gang jeg overvejer at forsøge mig igen... Jeg har lært at kniple, det er bare ikke noget jeg kan sidde og hygge med på samme måde som strikketøjet!
   Jeg troede ikke vi kunne finde på ret meget nyt... jeg blev klogere... mere om vores "Inspirationsliste" en anden dag....

   Slet
 3. At strikke ture sammen er mindst lige så sjovt som at strikke trøjer og den slags :-)
  Nu må I se St. Christopher's Place denne gang - den vil være dejlig i august. Wetlands vil sikkert være en god oase en formiddag.
  Det var nok godt, jeg ikke kunne komme til messen - jeg får altid købt alt for meget ... men til næste år! Der VIL jeg kunne komme :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, jeg elsker jo at "strikke"... Det er så spændende at drømme om nye projekter.. af mange slags...
   Det var da lige det, jeg skulle have med på listen... Jeg vidste der manglede noget!
   Der er til mange London ture endnu på den liste!! Og der kommer sikkert mere med inden August...

   Slet
 4. Hvor er du bare god til at komme af sted, både herhjemme og udenlands :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lene. Nu har vi mulighederne, de skal udnyttes... og nydes! Efter 40 år med skiftende vagter, begge, er det virkeligt dejligt at kunne komme af sted sammen og at jeg kan indrette mig efter Gittes ferier...

   Slet
 5. Endnu en dejlig strikkeweekendstur :-) ja der var virkelig meget at se...men når vi kommer hvert år, så synes jeg måske der er mange genkendelser...Vi faldt også for Garnpusher - hold da op der var meget lækkert!! Sikke lækre ting Gitte eksperimenterer med..uhmm.
  Skønt med endnu en tur til London - spændende hvad du vil se denne gang...Emma, min datter, og jeg flyver derover i Bededagsferien..uhhh hvor vi glæder os...;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en hygge tur, Lilli. Når vi også besøge Fredericia i oktober, så vil der være mange gentagelser... Men det er altid spændende at se om der er nye ideer, garner, mønstre, standholdere... Jeg har ikke set Cashmere Company før!
   Det var afgjort nogle retter, der fortjener mere end en afprøvning! Og pandebrødet kunne være et godt "vagt-brød"; nemt bagt på panden om formiddagen og frisk brød med på vagt...
   Jeg prøver lige at få system på vores liste.. så kommer den op her... Måske vi kan inspirere hinanden... Rigtig god mor-datter-pige-tur i Bededagene!

   Slet