onsdag den 10. juni 2015

Og nu noget på tysk......!

Ikke verber , men vendinger!
Germans short rows eller tyskervendinger.
Dem har jeg lært hos Hanne Pjedsted.
Og det er en stor fordel i mit stribeprojekt!

Som I kunne se på Rittas snapshot fra Strikkeaftenen havde jeg startet på de skrå striber...


Og det er tyskervendinger på stribe!
Det former de skrå linjer og får strikkeretningen til at dreje ganske langsomt efterhånden.

Det giver en spændende ryg.

Og det giver den der jeg-skal-lige-strikke-en-stribe-mere-trang!

Holddaop det er et sjovt projekt....

18 kommentarer:

 1. Schhhhhyyyyy. Jeg har andet at lave end holde mig fra at starte op på endnu et projekt. Glæder mig til at se den færdig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ti hi .... den er ellers interessant at strikke!!!!
   Jeg er også mega spændt på at f den færdig... Tror det går hurtigt!

   Slet
 2. Tyskervendinger! Den er noteret, for jeg har haft svært ved at lave pænt vendestrik i glatstrikning, men det her ser ud til at være en effektiv metode til det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan ikke finde ud af alt det med at sno garnet om masken osv... Tyskervendinger er lige så nemme som de er effektive..... Kan kun anbefales!

   Slet
 3. hej Anne,
  den bliver kanonflot ! Jeg lærte de der vendinger for mere end 15 år siden, da jeg så billeder af sokker med timeglashæl. Jeg fandt et blad fra Regia hvori hælen med dobbeltmaskerne blev forklaret og har siden da strikket sokker på den måde. Det er virkelig nemt og rigtig godt fundet på :-)

  strikkeglade hilsner
  Angelika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Angelika. Jeg har ikke strikket sokker. Min adgang til tyskervendinger var en workshop ved Hanne Pjedsted om brystindsnit og strik i facon.
   Og det er så meget sjovere at strikke, når man har gode teknikker i værktøjskassen!

   Slet
 4. Du lokker, gør du! Kan godt forstå, at striberne trækker. Har ikke prøvet tyskervendingerne, men det skal altså også prøves!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej da... jeg fortæller bare om det jeg har gang i! Og det stribestrik er underholdende...
   Jeg kan kun anbefale at kigge nærmere på tyskervendinger; nemt, bekvemt, pænt!

   Slet
 5. Jeg bruger også tyskervending, er bare nem og god. Blusen bliver virkelig flot, men mon du dog får brugt alle de bluser du strikker?
  Men det er selvfølgelig ikke det, det handler om, det er processen........
  Du kommer ikke til Samsø, synes jeg at kunne fornemme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tyskervendinger er geniale! Blusen tegner til at blive et hit. Jeg bruger skam mine bluser. Et par blev mindre i vaskemaskinen, de har fået nyt hjem! Dem jeg bruger mindst er fakstisk de norske, fordi jeg er uvenner med halsudskæringen, trods ændingerne.
   Ja, du har jo ret i at det er processen der sætter det hele i gang...
   Og nej... vi ses på højskolen i stedet.

   Slet
 6. Hvor ser den godt nok spændende og lokkende ud. Men du boltre dig jo også i alle mulige finesser og detaljer, som for en amatørstrikker som mig nok vil være lidt umuligt. En fornøjelse at se på og følge...
  Tweed garnet - er det også fra garnudsalg? det kunne godt friste mig, bare til en hel enkelt model lige op og ned. Måske strik til sommerferiebilsydpåtur :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er inspirerende at strikke. Der sker noget hele tiden! Et bilstrik kan man ikke kalde det. MEN selve mønstret kan snildt bruges som grundmønster ned til ærmegabet og derefter kan man jo bare strikke rundt efter eget ønske!
   Finesserne... ja, skulderen er anderledes, men lige til at gå til fordi mønstret er udførligt. Og tyskervendinger er skabt til både amatører og alle andre.
   Tweed garnet er fra Samsø strikkeweekend sidste år, købt hos Familien Davidsen. Jeg har ikke prøvet tweed fra garnudsalg. Læste et sted at der skulle en følgetråd med for at det ikke skulle te /vride sig. Ved ikke om de har flere typer tweed. Det er første gang jeg strikke noget i tweed.

   Slet
 7. Jeg vidste ikke at det hedder tyskervending, men den metode lærte jeg da jeg strikkede dreambird og det vil jeg da bruge fremover. Din bluse bliver flot som alt det andet du får lavet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tyskervendinger er oplagt til Dreambird.... jeg fik strikket et blad og så kedede den mig... Det sker ikke med denne trøje!
   Og mange tak for rosen.

   Slet
 8. Sikke flot den bliver. Det ser rigtig godt ud - og et helt sikkert en spændende trøje at strikke. Tak for linktet til tyskervendingen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Unni. Den er spændende at strikke... og med tyskervendinger, får man nogle pæne forløb i de skrå baner. Det er bare en god måde at strikke vendestrik.

   Slet
 9. Så FLOT.. tusind tak for de mange fotos.. nu tør jeg købe opskriften ,, så jeg kan strikke den til efteråret.. du er så dygtig..Hilsen Antte

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Anette. Du kan glæde dig til at strikke den. Der sker noget hel tiden, jeg sætter prikker og streger i mønstret, så jeg kan se, hvor langt jeg er nået.
   Strikkehilsen Anne

   Slet