fredag den 12. juni 2015

Tænk.. at så lidt kan så meget!!!

Vi har smart tøj. Smarte briller. Smart-Phones...
Men ikke én tænker Smart Hearing!

Jeg har brugt høreapparater siden ca 1960: en prop med ledning til kasse hængende på brystet.
Så fik jeg et bag øret apparat... Den gang kunne man bare forstærke lyden.
Så begyndte teknikken at udvikles. Lyden kunne forstærkes i forhold til høretabet.
Der kom retningsbestemte mikrofoner: Man kan i støj  fokusere på den foranstående, for vi kigger jo på dem, vi taler med!
Lyden er undervejs blevet bedre og bedre.
Høreapparaterne er undervejs blevet mindre og mindre.
Noget jeg nyder; ikke af kosmetiske hensyn, men fordi de faktisk kan føles store og tunge bag øret og der bliver pladsmangel, når man også bruger briller!
Heldigvis er apparaterne nu små, fikse, farverige... noget man ikke behøver gemme bag håret. Jeg har altid været korthåret og tidligere også brugt smykker på slangen ned til øreproppen. Det kan jeg desværre ikke med de tynde slanger.
Høreapparater er et voksende marked.
Der er stor konkurrence mellem producenterne og der sker fremskridt fra model til model....

Igår var jeg jo til Seminar.
Det var Siemens, der fortalte om deres seneste landvinding..
Jeg blev altså ret imponeret...
Høreapparaterne har nu lært at genkende lyd og vurdere, hvad de skal fokusere på.
Al lyd har sit eget "print" og det kan programmeres ind i apparatet. Så kan høreapparatet genkende "billedet" af BIL og fokusere på at sende stemmer igennem til øret. Eller hvis man går på gaden, filtrere stemmer ud fra vejstøj.
Tænk, at de bittesmå (efter min målestok) apparater har en computer indbygget, som kan alt det, uden at man skal indstille, trykke på knapper ... bare automatisk...

Nu skal jeg bruge ekstern mikrofon og om halsen bære en modtager med teleslynge for at kunne kommunikere med passageren, når jeg kører bil.
Hvis jeg er på en rundvisning, får guiden min mikrofon, så jeg kan høre, hvad der fortælles.
Jeg lægger mikrofonen på bordet, når jeg er til fest, for at kunne høre bare noget af snakken.
Jeg skal bruge meget hjerneenergi for at filtrere lyden ude i samfundet, på gaden, i supermarkedet...

Tænk... hvis vi virkelig er ved at nå frem til Smart Hearing!
Så apparaterne kan klare den lydfiltrering, min hørelse ikke kan.
Så jeg kan slippe for eksterne dimser til dit og dat, og bare få den rene lyd ind i øregangen....
Tænk hvis....
Det vil jeg gerne opleve!





Lidt kongelig har man vel lov at være!

13 kommentarer:

  1. Alt bliver bedre og bedre og mindre og mindre - grænsen går kun ved vores håndtering af det, tror jeg ... tænk bare på nanoteknologierne.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er da fascinerende, hvad mennesker kan kreere af små funktionelle dimser!
      Som du skriver, afhænger resten så af, hvad mennesker bruger det til/ kan finde ud af at bruge... Det er jo ikke alle der kan udnytte de fine muligheder.

      Slet
  2. Vinke vinke 👋👋 kongeligt !
    Skønt med ny forskning, hva med Peter Myging var han go ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Peter Mygind er hjertevarm, sprudlende og flagrende. Hans indfaldsvinkel til livskvalitet var omkring vores egen indstilling til og ansvar for vores liv og situation. Det kunne godt sætte nogen tanker igang.

      Slet
  3. Der er så sandelig sket noget på det område. Tænk bare på Tante Møghe i Matador. Alligevel er der lang vej for mange hørehæmmede. Nu spørger jeg direkte, kan du høre med de små fikse høreapparater? Allans høretab er så kraftigt at han er nød til at gå med de store baf øret. Han drømmer om de små en dag også laves så han kan få glæde af dem. Han kan dog få (købe) smarte i alverdens farver, så de passer til tøj og briller. Det mener vi dog ikke er nødvendigt, men jeg kan sagtens se det er oplagt for nogle befolkningsgrupper at tænke sådan.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er helt forrygende med den tekniske udvikling siden Tante Møhge... Desværre er folks forestilling om høreapparatbrugere ikke fulgt med!
      Ja, jeg bruger i dag et "mellemstørrelse" høreapparat med åben tilpasning.
      Jeg har et skibakkehøretab med fald ved hhv 500 og 1000hz. Så hele diskanten mangler. Derfor har jeg tidligere brugt store bag øret apparater og støbt øreprop. Billedet ovenfor er faktisk mine tidligere apparater med slangesmykker, jeg selv lavede tilbage i 2003. og med sko til mit FM udstyr. I dag bruger jeg Comfort Digi mic og modtager.
      Det er desværre ikke alle, der kan bruge de små eller bare mindre apparater. Mange af mine venner bruger støbt prop, fordi der skal så meget forstærkning til og det kræver så også et større apparat med mere power.
      Jeg har været i det offentlige system altid. Og har valgt titan farvet og sølv/sort lige så snart, det blev muligt! Har spurgt om vi ikke kunne få udskiftbare kapsler lige som til mobil, briller mm.!

      Slet
  4. Fantastisk hvad der kan stoppes ind i så lille et apparat. På nogle områder er ny teknologi bare en gave.

    SvarSlet
    Svar
    1. Lige mine ord! Det er utroligt at der er så meget teknik i de små dimser.
      Jeg er blevet overrasket hver gang jeg har fået nye apparater. Det har givet nye lyde og ny lyd. Så hjernen skulle ogsåvlige omprogrammeres til et nyt lydbillede!

      Slet
  5. Det er så dejligt, at teknikken bliver bedre. Jeg trænger til nye høreapparater - og er så småt ved at undersøge markedet. Jeg har ikke så nedsat hørelse som dig, men kan slet ikke være med i snak, når vi er til selskab. Det kan mine høreapparater slet ikke klare.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er spændende at følge med i udviiklingen. Det var også grunden til, at vi tre veninder kørte til Aalborg. Nu har vi hørt om Siemens nyeste produkt. Jeg håber, der bliver mulighed for at høre om Phonak, Oticon... For der er jo heldigvis mange gode mulighder til vores meget forskellige, individuelle behov. Jeg har brugt Phonak i mange år, men der kunne jo være en bedre løsning fra andre...
      Fester=cocktaileffekten og vindstøj er vist det alle høreapparatbruger har problemer med. Hvis Siemens virkelig kan leve op til deres slogan, så kan der være håb for at man kan klare sig til et selskab/møde. Det vil jeg gerne opleve!!

      Slet
  6. Det er godt, at der sker positiv udvikling på området :-) Jeg MÅ lige kommentere din stribe-bluse - hold nu op, hvor bliver den skøn :-) Den tror jeg, at jeg MÅ strikke - selvom der er gang i mindst 20 projekter i forvejen ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tekniske forbedringer er en gave for os høreapparatbrugere.
      Og tak. Det er altså en spændende gang striber... kan kun anbefales... når du en gang får tid!!!!

      Slet
  7. Jeg er nå fullstendig finansiell fordi jeg lånte fra LFDS. Jeg vil bringe dette til kunngjøringen til publikum om hvordan jeg kom i kontakt med LFDS etter at jeg mistet jobben og ble nektet lån av banken min og andre økonomiske institusjon på grunn av min kredittscore. Jeg kunne ikke betale barnas avgifter. Jeg sto bak på regninger, i ferd med å bli kastet ut av huset på grunn av min manglende evne til å betale husleien. Det var i løpet av denne perioden barna mine ble tatt fra meg av fosterhjem. Så bestemte jeg meg for å søke etter midler på nettet der jeg mistet $ 3707 som jeg lånte fra venner som jeg ble dratt av av to online låneselskaper. Inntil jeg leste om: Le_Meridian Funding Service (lfdsloans@outlook.com / lfdsloans@lemeridianfds.com) et sted på internett, var fortsatt ikke overbevist på grunn av det jeg har vært igjennom før en slektning av meg som er presteskap også fortalte meg om den pågående låneplanen til LFDS til en veldig lav rente på 1,9%% og nydelige avdragsbetingelser uten straff for mislighold av betaling. Jeg har ikke noe valg enn å også kontakte dem som jeg gjorde gjennom tekst + 1-989-394-3740 og Herr Benjamin svarte tilbake til meg. Den dagen var den beste dagen i livet mitt som aldri kan glemmes når jeg motta et kredittvarsel på $ 400 000,00. Usd-lånebeløp jeg søkte om. Jeg benyttet meg av lånet effektivt til å betale opp gjelden og starte opp en bedrift, og i dag er jeg og barna mine så glade og oppfylle. Du kan også kontakte dem via e-post: (lfdsloans@outlook.com / lfdsloans@lemeridianfds.com) WhatsApptext hjelpelinje: + 1-989-394-3740 Hvorfor gjør jeg dette? Jeg gjør dette for å redde så mange som trenger et lån for ikke å bli offer for svindel på internett. Takk og Gud velsigne dere alle, jeg er Oleksander Artem fra Horizon Park BC, Ukrain.

    SvarSlet