torsdag den 9. juli 2015

En farverig dag!


I dag handelde det om Krydret strik: Jeg var inde hos Charlotte Kåe, som fik os til at arbejde med farvelære.... på en smart måde... Hun hældte en masse klemmer med garn ud på bordet... Lav en farvecirkel!

Det var slet ikke så nemt... hvilke farver passer bedst hvor... og hvorfor?
Hvad sker der, når man strikker i striber og hvad sker der, når det er mønsterstrik. En pangfarve kan doseres, så den understreger eller overdøver... Varme og kolde farver indvirker forskelligt på hinanden og helheden.
Så skulle vi selv igang... Vi tog en stump af alle de garnfarver, der lå henne på bordet. Satte os og sorterede, overvejede og valgte de farver ud, vi kunne tænke os at strikke enten en hue eller en iPad sleeve i.
Vanetænkning, smag og behag blev udfordret. Jeg tænkte på havet og klitterne... og blev udfordret til at bruge brune jordfarver som bundfarver...
Derefter gik vi i gang med at vikle de magiske nøgler, mønsterfarver i et og bundfarver i et andet nøgle. Og så blev der strikket på livet løs. Mit mønster er lige til at gå til... De piger der strikkede huer, skulle lige have styr på rib med to farver, men så kørte det også.
Sidst på dagen lagde vi alle vores projekter på gulvet og tog snak omkring udfordringer, farvevalg osv. Alle havde lært noget nyt, var blevet udfordret, havde flyttet grænser.... Altså igen en god dag!
Aftenen bød på fremvisning af strikkeprøver og projekter fra kurserne og til sidst fernisering hos akvarelholdet.
Snoninger i mange varianter og garner med Lisa Renner.
Vævestrik har mange muligheder hos Bodil Munch.
Krydret strik til huer og ipads hos Charlotte Kåe.
Broderi på strik, hos Karen Marie Dehn,havde også leget med garn, tråd og farver. Pæne kanter og små detaljer på beklædning.
Givet en bærepose et personligt twist...
Til sidst sluttede vi af med et lille glas hos akvarelholdet, Gitte Hadrup bød velkommen.
Der var mange spændende værker, man kunne få en snak over.
Det har været tre indholdsrige og udfordrende dage. Alle er trætte, kan ikke rumme mere. Det er vist godt der er udflugt til Ribe i morgen!

8 kommentarer:

 1. Hold da op, har det kun været tre dage? Jeg synes du har oplevet så meget og nået så meget. Spændende og tak for beretningen. God tur til Ribe :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak. Kurserne har varet tre dage; den første dag var vi på Mandø. Og jeg/vi har oplevet meget, lært meget.
   Tak, Lene. Jeg glæder mig til at gense Ribe, især den nye plads omkring Domkirken.

   Slet
 2. Tak for skønne billeder
  Utroligt så meget I har nået, smukt arbejde

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Helle. Ja, det har været et intensivt og intenst forløb med stort udbytte! Der er blevet arbejdet seriøst på alle opgaverne.

   Slet
 3. Det var da en helt fantastisk ide. Godt at blive udfordret på farverne - vi har det nok mere eller mindre med at hænge i de samme. Det er i hvert fald svært for mig at vælge jordfarver eller grå farver, og de er netop så superflotte som baggrund eller også selvstændige, for den sags skyld. Der er meget vane i det. Jeg er sikker på at netop Charlotte Kaae er perfekt til at udfordre dette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte var rigtig god til at charmere sine forslag igennem. Og jeg er glad for at jeg hoppede ud i at strikke med de valgte farver.

   Slet
 4. Det er nogle indholdsrige og dejlige dage, du har Anne - men det lyder som om en hel uge næsten er for meget? Det er spændende at udfordre sin farvesans - jeg gør det i det små engang imellem - f,eks. var svenskertrøjen en udfordring for mig ;-) I øjeblikket har jeg en bomuld/hør cardigan på pindene i stærk grøn og lavendel - grønt er MEGET udfordrende for mig :-) Fortsat godt ophold, jeg nyder at læse dine indlæg og følge lidt med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Indholdsrige, udfordrende, inspirerende, spændende, oplysende, sjove....
   De fleste er trætte, men med en dag mindre var vi jo gået glip af rundvisningen i Ribe...
   Krydret strik flyttede i hvert fald på mine grænser; nu vil det vise sig om jeg er modig, når jeg sidder med det derhjemme!

   Slet