tirsdag den 11. august 2015

London dag 2. Houses of Parliament og Museum of London Docklands

Vi havde købt billet over nettet til rundvisning kl 10. Så det var tidligt op og afsted til parlamentsbygningen.

Vi kom gennem sikkerhedstjek og gik ind.

Westminster Hall er imponerende og stedet for kroningsfester, domfældelser, lit de parade... De ældst bevarede dele er fra 1097!

Man kan faktisk få en audioguide og selv gå rundt, men vi vil helst have historien fra et rigtigt menneske.

Til rundvisningen blev alle udstyret med hovedtelefoner og teleslynge til guiden, som så havde mikrofon og sender. Det var nemt at høre og guiden var god til at fortælle og nem at forstå.

Vi kom gennem bygningerne og historierne bag. Hørte om kongerne og kampen om magten. Baggrunden for ceremonierne ved åbningen af parlamentet. Opbygningen af parlamentet. De store ændringer for House of Lords. Vi hørte, hvordan lovgivningsarbejdet foregik. Det var en rigtig god oplevelse.

Vi kørte ud til Canary Wharf. Til Museum of London Docklands, der ligger i en af de gamle pakhuse.

I gamle dage område med hårdt arbejde, elendighed og fattigdom.

Vi startede med en fotoudstilling: Sufraggets and Soldiers. Fotograf Christina Broom. Den var tankevækkende og interessant. Øjebliksbillder af soldaterliv i kasernen, afskeden med familien før 1. verdenskrig. Billeder af suffragetter og suffragisternes kampagner for stemmeret til kvinderne.

Huset rummer historien om London, havn, handel og forbindelser ud i verden. Startende med romernes Londinium over vikingernes tid i England til vor tid.

Der var modeller at de første broer over Themsen.

Brandvæsnet ... ja, det er ikke underligt at hele byer brændte ned den gang...

Der var meget at se på de tre etager historien blev bredt ud over...

Til sidst kunne vi ikke rumme mere og gik ud til Canary Wharf...

Tilbage til High Street Kensington med DLR og undergrunden. Det er en ren folkevandring ind og ud af byen. Togene kører med korte mellemrum og det er med lange togsæt!

Det er "vores" station!!

 

10 kommentarer:

 1. Tak for turen, I må have været tunge i hovedet efter to så omfattende indtryk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Lene. Ja... vi var godt brugte i hovederne efter så mange informationer. Docklands rummede mere, end vi forventede. Men spændende var det.

   Slet
 2. En flot og stor bygning. Man må sige at brandkøretøjet har udviklet sig gennem tiden, lige som så meget andet selvfølgelig har. Der er bare noget man tænker mere over end andet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man får hold i nakken af at kigge op... og rundt... Der er så mange indtryk inden døre at man bliver helt overloadet! Det er fascinerende med alle de krummelurer, guld og læder....
   Ja, jeg blev lidt stille indvendig, da jeg betragtede brandvognen... Så tætte bebyggelser, brandfarlige materialer og så lidt at gøre med!

   Slet
 3. Docklands har jeg desværre ikke besøgt, og House of Parlaments har jeg kun set udefra, så det må blive næste gang, jeg er i London.
  Også tak til dig for alle de dejlige fotos fra den spændende by!

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Annelise. Det bliver jo en slags dagbog over oplevelserne. Museum of Docklands var også ny for os. Parlamentet et godt og spændende gensyn.

   Slet
 4. London har så meget at byde på. Jeg tror der er nok til mange besøg endnu :-)
  Det er lidt sjovt med vikingerne - mange tænker slet ikke over, at de rent faktisk lærte mange at handle - også englænderne. Og de engelske kvinder ville hellere have vikingemænd, fordi de var så dejligt renlige - de tog nemlig bad en gang om ugen. Det var ikke særlig almindeligt for godt 1000 år siden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er sikker på at der er til flere ture og oplevelser i London!
   Jeg havde læst om de eftertragtede vikingemænd.. Men ikke lige tænkt på det med handel. Sikkert er det at vikingerne satte deres præg på omverdenen og mange udtryk i sproget og bynavne stammer der fra...

   Slet
 5. Rundtur med guide i Parliarment må vi have næste gang. Det lyder godt.
  Ved du at i det engelske sprog stammer op til 15-20% fra skandinaviske sprog. Vikingerne har faktisk bidraget med rigtig meget. Men at de var eftertragtede ægtemænd, som Ellen skriver, vidste jeg ikke :-))))

  SvarSlet
  Svar
  1. Rundturen er spændende.
   Kendte ikke den procentsats... Men at vikingerne har bidraget med andet end røvertogter, var jeg klar over....

   Slet