lørdag den 5. september 2015

En gærdesmutte....

Vi havde mistanke om, at der var en gærdesmutte i haven...
Men den er jo så hurtig at man sjældent ser andet en en gråbrun streg i luften!
Men her havde den travlt...
En larve fik gedigne tæsk ned i vejrstenen.
Og jeg fik forsigtigt fat i Lumix og tog billeder...
Det er absolut håndholdt med tilbageholdt åndedræt!!!

12 kommentarer:

 1. Hvor er det godt fanget. Vi har af og til også set en gærdesmutte. Men den er lynhurtigt væk, inden noget som helst, der ligner et kamera er hentet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Unni. Ja de gærdesmutter smutter, før man når at gøre noget. Men denne havde så travlt med at "tilberede" maden... og kameraet lå lige en strakt arm ude til højre... så jeg fik fat i det og "skudt" før den trak sig tilbage.
   Billederne kunne have været skarpere, hvis jeg havde turdet arbejde mere med kameraet!

   Slet
 2. Det er da drama fra første parket :-)
  Det er nu sjovt at opleve naturens gang uden indblanding fra os mennesker. Godt fanget og beskrevet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, utroligt, at den ikke smuttede, Pia.
   Vi betragter fuglelivet uden indblanding... Underholdning til gengæld for nogle sække foder i årets løb!

   Slet
 3. Godt skudt.. Det er en skøn lille fugl, lille og hurtig.
  For en del år siden havde vi besøg af Gærdesmutten i vores lade... Desværre skulle den lige smage på pølsen i musefælden, og det overlevede den altså ikke. Det var godt nok en træls fangst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Hanne. Den er så sjov at se i aktion.
   Men øv da, for en bifangst i den musefælde. Det var da træls!

   Slet
 4. Godt fanget :-) Som jeg vist nok fik skrevet i et indlæg i foråret var vi jo så heldige i år at have en gærdesmutterede i vores stedmoder lige ved siden af terrassedøren. Adskillige gange fløj de en tur ind i stuen og ungerne fulgte vi jo helt tæt på. Det sjoveste var, at de kom tilbage til reden hver aften i 14 dage efter de var fløjet ud. Så blev de fulgt hjem af enten far eller mor som først fløj igen når de havde puttet sig :-) Det var virkelig en oplevelse - desværre var reden så fint og godt bygget, at det nærmest var umuligt at fotografere dem, når de var i den, men havde vi været kvikkere kunne vi have fået en del billeder, når de små sad og holdt palaver på solbænken :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lene. Hvor har det været sjovt at følge en hel smuttefamilie. Lidt ærgerligt at I ikke fik taget billeder, men oplevelsen er det vigtigste.
   Sådan en gærdesmutterede er et fint, lille, kuglerundt bygningsværk. Vi har fundet en for nogle år siden, men hvor denne lille smutte bor, ved jeg ikke.

   Slet
 5. Skønne billeder, men hvordan har du lavet collagen med tekst på?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lene. Jeg har såmænd bare brugt Picasa, som jeg altid bruger til at skrive navn på mine billeder ... og lidt fotoredigering som beskæring og ret op. Der er også mulighed for meget mere, men jeg kan godt lide at det er "mit" billede jeg lægger op, ikke en totalt retoucheret udgave. Picasa har også mulighed for at lave collager, det er nemt og programmet kan hentes gratis. Til at komprimere billedstørrelsen går jeg lige en tur forbi Microsoft Office Picture Manager.

   Slet
 6. Skønt at få indfanget den herlige lille fugl, som vi også har set i haven, men aldrig været heldige at få billeder af. Jeg lagde endda specialfoder til vores der, hvor den tilsyneladende boede, men lige meget hjalp det ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg var så fascineret af at fotografere og kigge... Tænk, at den var så optaget af sit forehavende, at jeg kunne nå at tage en hel billedserie... Af varierende kvalitet for den stod ikke ligefrem stille! Det var virkelig dagens højdepunkt.

   Slet