mandag den 5. oktober 2015

Nye håndarbejdsblade... nye projekter til to do listen!


Jeg har købt nye håndarbejdsblade... trænger til inspiration!!!

Og det fik jeg...

Siden sommerens strikkehøjskoleuge, hvor bl.a. Lisa Renner  fra Cahmere Company underviste og solgte af sit garn (også til mig!!!) har jeg haft et blødt punkt for hendes design.
Hun har modeller med i flere AOH og Kreativt Strik.
Jeg forelskede mig oprindeligt i modellen Bølger, men må nok erkende at ribstrik er lidt for afslørende!
Jeg er ikke lige så høj og slank som Lisa...
Denne model i det nye blad er lige min smag...
Og så er den i dobbelt strik...
Nu bliver jeg nødt til at kaste mig ud i det!
Jeg prøver liiiige med et halstørklæde først....
Tunesisk hækling er vist det nye hotte hækleri...

Denne jakke er i tunesisk hækling...
Jeg kunne godt fristes... hvis jeg lige fik lidt mere undervisning i det...

Ellers er jeg bange for, at jeg kommer til at hakke i det... på den forkerte måde!
Jeg har strikket på mit halstørklæde til Indlandsis... Det vokser da...

Men jeg skulle jo også gå tur og SNAKKE i weekenden...

1,20 m, som jeg fik at vide er standardmål på er halstørklæde...

er faktisk ret langt.....

Jeg har 20 cm endnuuuu! (jeg kunne lige høre Dissing i baggrunden ;-)  )
16 kommentarer:

 1. Åh lækkert - og godt du finder noget i strikkebladene. Tænk at 120cm er standardmål. Har hørt 170. Mine er da mindst 250cm så jeg får det omkring nogle gange.. Men altså det er jo godt at vi har ulige standarder :-) Flot mønster forresten!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lone... jeg ved heller ikke om det lige skal være 120 cm... det er da et udgangspunkt... jeg ser hvor langt garnet og tålmodigheden rækker. Det skal ikke være et stort halstørklæde, bare til at lune halsen, når jeg bruger Indlandsis.
   Jeg er meget fristet af flere modeller i de blade.... men jeg kigger jo også på lageret og ser hvilke modeller, der er mulighed for!

   Slet
 2. Du når jo nok til vejs ende med halstørklædet. så nu venter jeg spændt på hvad du finder på at strikke :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja.. det halstørklæde skal jeg nok strikke færdig, Lene. Og imens kan jeg lægge planer.... ;-)

   Slet
 3. Har lige tjekket Cashmere Compagnys side - spændende, det må jeg være enig med dig i. Men heller ikke alle modeller ville klæde mig - jeg mangler vist en 40-50 cm i at vægten passer - og dermed ribmodellerne.
  Det skal helst gå i hak, når man hakker. Den diciplin tror jeg ikke rigtig bliver mig. Kan godt se, at man kan lave pæne ting med det. Men ikke tøj - det ville blive for stift for mig - måske puder, grydelapper ol. Nej, ikke mig.
  Herrregud - KUN 20 cm endnu. Det er da hurtigt klaret, nu hvor du ikke har alle os til at forstyrre dig :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. he he... med arbejdsro.. så skal jeg nok nå til vejs ende, Unni!
   Jeg synes faktisk der er kommet en del interessante mønstre til Tunesisk hækling, især Pernille Cordes bog er smuk. Men mest småting, tehætter, bordskånere, grydelapper osv. Jakken i AOH er det første mere interessante stykke hakket beklædning jeg har set. Stor, blød og alligevel med stil.
   Og så er der den dobbeltstrikkede... den synes jeg godt om! Det bliver vist startskuddet til projekt dobbeltstrik... halstørklæde så jeg får "dobbelt" strikkeselvtillid!

   Slet
 4. På strikkefestivallen var der en, der havde denne bog med:
  http://www.amazon.com/Double-Knitting-Reversible-Two-Color-Designs/dp/0942018281
  Den skal jeg simpelthen have fingre i! Der var nogle helt fantastiske arbejder i. Kæmpe-projekter, men jeg har strikket seks halstørklæder i dobbeltstrikteknikken, så jeg tror, jeg har helt styr på den.
  God fornøjelse :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den bog har jeg også kigget i, Ellen. Det er helt vildt flotte projekter... så jeg lagde den ned igen! Nu prøver jeg lige med nybegynder mønster... Jeg har den, der hedder Knitting Double http://www.akacia.dk/solobook.aspx?id=574 Der er halstørklæder, sokker mm. Og noget teknik!
   Tak, jeg ser frem til at arbejde med dobbeltstrik. Jeg har været til et par workshops, men ikke fået gjort mere ved det!

   Slet
 5. Dobbeltstrik er intet mindre end fantastisk!
  Jeg mangler bare at lære to ting før jeg er helt tilfreds: at lave pæne kanter (meget, meget nødvendigt at få lært) og at strikke for- og bagside forskelligt. Det sidste kan lade sig gøre, og derfor er jeg NØDT til at prøve det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Dobbeltstrik er fascinerende. Von Kamstrup laver nogle flotte ting i dobbeltstrik. Jeg var til workshop hos hende ved Brandefestival sidste år.
   Googler efter pæne kanter; det er 1. prioritet... Det med forskellig for og bagside må vente. Jeg kan ikke tænke forlæns/baglæns på en gang!

   Slet
 6. Spændende med ny inspiration - Lisa Renners modeller er jeg ikke rigtigt faldet for siden den første bog, men jeg har heller ikke kikket så grundigt :-) Dobbeltstrik bliver aldrig den store favorit hos mig, men mand skal selvfølgelig prøve det. Har du set modellen Valmue i Annette Danielsens Blomsterstrik - den har kant i dobbeltstrik. God fornøjelse med det altsammen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er så mange tekniske udfordringer i Lisas mønstre; Lene. Det er da heller ikke alle modeller jeg kan se mig selv i... men man kan jo blive inspireret.
   Jeg er også spændt på om jeg kommer igang med dobbelt strik. Lige nu skal jeg helst have noget tv strik som opvejning for koncentreret nyt strik.
   Der er så mange skønne modeller i Blomsterstrik, også Valmue. Men kravet er fortsat at strikke ag lager garn!!!
   Tak... jeg har vist fået ideer nok til 3 projekter....

   Slet
 7. Det er virkelig en flot bluse, Lisa har i bladet, men har du mod på db strik? jeg ville ikke have det, men du går jo i gang med selv den sværeste opgave. Hvis du laver dit tørklæde 120, så kan det i hvert fald kun nå rundt om halsen en gang. Gad vide om jeg nogensinde kommer i gang med det garnm, jeg købte af Lisa? jeg fik to poser plantefarvet garn med hjem fra Knudegarn, så det bugner, og jeg får 25 farver i nyt garn i dag...... så.......

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke om jeg har mod på en hel trøje, Bodil. Nu prøver jeg først med et halstørklæde. Det lyseblå blev 135cm, det skal bare sidde pænt på halsen til Indlandis.
   Mit Madelinetosh Prairie har ligget længe... Var først tænkt til et Steven West sjal, så Lisas Bølger.... Planer kan jo laves om mange gange!!!
   Og så er der jo "lageret" som helst skulle mindskes.....

   Slet
 8. Flotte modeller, især den hakkede jakke, den er bare så flot :-)
  Lækker mønster du har gang i på dit halstørklæde. Det glæder jeg mig til at se i færdig udgave :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er flere spændende ting i de blade, Annemette. Den hakkede jakke er flot, stor og lidt skødesløs.
   Tak.. der kommer billede af halstørklædet... Der skal lige lidt bedre dagslys til! Det har da bare blæst og regnet hele dagen. Det er blevet efterår!

   Slet