onsdag den 13. januar 2016

Det er sjovere at strikke blomster end ensfarvet....


Jeg nyder at strikke på sjalet med roser...

Det er så fascinerende at se hvordan farverne glider ind i hinanden og over i hinanden.

Med næsen for tæt på kan det være svært at vurdere effekten objektivt.
Så er det godt at tage billeder og få helheden på en anden måde.

Jeg ruller garn op i magiske nøgler for at tvinge mig selv til at lade farverne flyde vilkårligt.

Hvis jeg bare tager fra kasserne, bliver jeg systematisk!

22 kommentarer:

 1. hej Anne,
  det bliver rigtig godt !

  strikkeglade hilsner
  Angelika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Angelika. Arbejdet glider bare så godt... Farverne lokker til at strikke omgang efter omgang...
   Jeg tror jeg opgiver "Vanja"; det babyuld bryder jeg mig ikke op til det formål...
   Strikkehilsner.

   Slet
 2. Kan du undgå at blive systematisk, når du laver dine magiske nøgler? :-)
  Det bliver flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ellen. Ja, jeg vikler bare nøglerne med varierende omgang af garnet. Jeg er systematisk med at farverne i roserne skal glider over i hinanden, men med forskellige variationer op over sjalet. Så der er ikke to rækker roser der bliver ens.

   Slet
 3. Nøj, hvor er det smukt. Rigtig god ide med de magiske nøgler. Jeg ville også meget nemt ryge ud i noget systematisk :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Mette. Magiske nøgler er genialt til sådanne projekter!

   Slet
 4. Det er vel nok et smukt sjal: Det er en god idé med magiske nøgler, jeg ville heller ikke kunne vælge farve vilkårligt

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lydert. Jeg kan ikke lade være med at tælle omgange og sætte i system. Så "blindstrik" fra nøglerne fungerer perfekt her!

   Slet
 5. Det er rigtig smukt. Er det eget design ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Mona. Nej, det er et mønster jeg fik, da jeg lærte at strikke sjaler.

   Slet
 6. Jeg er også bange for at blive fanget i systemer så jeg vil også lave magiske nøgler til min harlekin trøje, ellers blir det ofte for tamt. Glæder mig til at se dit lager og dig selvfølgelig !

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er pudsigt at "systematisk rod" giver mere liv til farverne.
   Ser frem til at mødes og dele garn, Helle.

   Slet
 7. Hvor bliver det smukt Anne. Jeg får lyst til at strikke et til men projekterne står i kø for tiden. Har du en helt ensfarvet bund? Jeg synes at det ligner et mønster fra Bodil Munch?

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Annelise. Jeg var kørt lidt træt i sjaler, så det har ligget stille længe. Så kom dette projekt lige ind over og jeg nyder at strikke det! Bunden er med forskellige lyse farver.
   Det var jo også Bodil, der lærte mig at strikke sjaler ;-)

   Slet
 8. Så smukt det bliver. Og smart med magiske nøgler. Spytsplejser du eller hvad gør du når der kommer en ny farve? Det der med at skifte farve bliver for mig hurtigt systematisk og irriterende samtidig. Jeg får ikke strikketøjet til at bare flyde - konsentrerer mig alt for meget om hvornår og hvordan jeg skal skifte farve... Har byttet der hvor man klipper op for at slippe at splejse så jeg bare kan klippe ender af...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lone. Det kommer an på, hvor garnet slipper op. Men hovedsageligt er det splejset undervejs rundt omkring på sjalet.
   Synes det lokker at skifte farver... Og med to-tre omgange måske fire synes jeg ikke det generer rytmen at splejse. Sig mig har du ikke et sjal på pindene????

   Slet
  2. Tak Anne - det er lige det der med rytmen der er god at have med sådan et stort arbejde. Jo, jeg har to... Et fuglesjal (som jeg prøver at fortrænge) og et kornblomstsjal du hjalp mig med at starte på...

   Slet
  3. Uha... hvis du er ved at få pip! er det måske et projekt, der bare skal afsluttes= pilop, filtes eller arkiveres. Hvilket sjal synes du bedst om? Og hvorfor? Og hvorfor ikke strikke det færdigt... Du strikker jo store smukke ting!

   Slet
  4. Hov - har jo ikke svaret dig... Jeg fik pip af fuglesjalet efter det dårlige mønster... Men nu mærkede jeg lige at der var gang i hovedet ang magiske nøgler. Tror jeg skal prøve det så jeg får strikket på det. Jeg synes alligevel det er svært at vide hvor lange tråde jeg skal rulle op ad gangen. Men Seyfarth siger jo 4-12 meter - så det er vel bare at prøve. Fuglesjalet er min favorit selv om det ligger dødt lige nu. Det er smukt og spesielt :-)

   Slet
  5. Til mønster farverne: Jeg starter med 0,5-1m og et nøgle som en bordtennisbold.næste nøgle er med længder på 1-2m. Og næste 2-4m osv.. Så bliver farveskiftene ikke så brede. Hvis man starter med 4-12m får man meget brede farveskift i spidsen og smalle oppe på det brede stykke af sjalet. Jeg hiver simpelthen et antal favntag af mine cones og vikler op i nøglerne. Bundfarven er jeg mere skødesløs med og vikler nøglerne efter gefühl. Håber du kommer godt igang med fuglesjalet.

   Slet
  6. Tusind tak Anne!!! Jeg kom lige igang før jeg havde læst det. Og de blev nok lidt for lange, men nu har jeg da strikket nogle omgange. Det er meget mere afslappende at spytsplejse nogle ender her og der end at skifte farve på måfå. Og så er det meget sjovere for nu kommer farverne bare. Du inspirer vildt meget Anne :-)

   Slet
  7. Tak, tak... jeg kan lide at dele glæden ved strik!
   Jeg slapper mere af med de magiske nøgler. Skiftene kommer tilpas vilkårligt. En sjælden gang kommer en farve Jeg ikke vil have der, så vikler jeg af og lægger klar ti det passer ind et andet sted.
   Fortsat god strikkefornøjelse

   Slet