søndag den 17. april 2016

For fuld damp...

Jeg fik en trøje med ovre fra min veninde.. Hun havde opgivet sit strikkeprojekt og spurgte, om jeg ville strikke en bluse til hende af garnet...
Det er godt garn silke/uld blanding, lidt tweed-agtigt.
Jeg hyllede trøjen op... Og vandt de mange små garnnøgler løst op på krydsnøgleapparatet.
Jeg ville dampe det.
For garnet var lidt "bulet"!

Jeg stod i fuld damp med pølsetang og garnnøgler!
Hvorpå Erik spurgte, hvorfor jeg ikke bare brugte sigten?

ØØØØHHH!!!???

Det gjorde jeg så nu!
Man kan endda lægge låg på!

Det hjalp på garnet. Inde i midten af nøglet er det dog ikke rettet helt ud.

Jeg savner af og til en gammeldags fløjtekedel.
Den kunne levere en samlet dampstråle!

14 kommentarer:

 1. Den var ny - sådan noget skal der meget til at jeg gider... Nå, men det var da smart, og hvis garnet ikke er godt at strikke med skal der jo noget til :-) Godt du har en kreativ mand :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var da noget nemmere at bruge sigten, Lone. Erik er god til at komme med praktiske løsninger.
   Garnet er skam godt nok, Det var projektet, der havde været så længe undervejs, at det var blevet uinteressant og ikke passede ind i garderoben.
   Så nu bliver det brugt til noget nyt og mere brugbart.

   Slet
 2. Smart og måske lidt ærgerligt, du ikke selv fik ideen, he he ;-) Jeg har aldrig dampet optrevlet garn, jeg synes det meste retter sig ud i den første vask af det færdige produkt :-) Ha en dejlig søndag aften :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er gode til at supplere hinanden, Lene. Så han må gerne få æren!
   Jeg er vokset op med at garnet blev dampet. Syntes det var fascinerende at se garnet rettes sig ud. Og så kan jeg bedre lide at strikke med det .
   God søndag aften.

   Slet
 3. Uha det var altså smart Anne,godt du lige bruger tiden på at dampe garnet , det er så træls at ende med strik hvor det bare ikke retter sig

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da lidt smart, Gitte. Jeg foretrækker at garnet er dampet. Det er nemmere at arbejde med. Havde det været supersoft eller højlandsuld ville jeg nok have brugt vaskemetoden med nylonstrømpen. Så er garnet fri for spindeolie og det har foldet sig ud, så det er de rette mål, man strikker efter....

   Slet
 4. Sådan en Kloge Åge...det var da godt nok noget smartere end pølsetangen, he he..Jeg har heller aldrig dampet optrevlet garn...men tak for fiffet ;-)
  Sif ser skøn ud - den kender jeg ikke...Og så så jeg lige din Vemekofte...wow den er godtnok flot - og gode farver!! Og vejret er præcis til den :-( Fortsat god søndag aften ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kloge Erik! hi hi! Det var i hvert flad nemt at dampe på den måde.
   SIf skal nok blive god... om et par meter!
   Og tak, Vemekoften blev flot. Den er sendt til modtager i Norge, men ikke nået frem endnu. Det går ikke for stærkt deroppe! Jeg er jo så spændt på om det passer.

   Slet
 5. Mænd har sommetider nogle totalt uventede, men smarte løsninger på rene kvindeproblemer. Jeg synes (heller) ikke, det er irriterende - problemløsningerne går jo også den anden vej :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et godt samspil, når vi sådan kan komme med ideer til hinanden, Ellen. Når man ikke ved noget om et emne, ser man fordomsfrit på sagen og kan se andre vinkler! Ofte giver det et godt grin sammen...

   Slet
 6. Svar
  1. Der var han lige vaks ved køkkenskabet, Mona! Jeg kom nemt om ved det...

   Slet
 7. Dampet brugt garn? Den har jeg aldrig tænkt på - jeg vinder det op i fed og vasker - og slynger udenfor. Hvis jeg da ikke bare strikke af det optrævlede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mor trævlede op. Garnet blev viklet op i fed og siden dampet. Så det er den børnelærdom jeg har taget op, Unni. Jeg har aldrig været glad for at strikkede med det optrævlede garn uden at behandle det. Jeg har jo også prøvet at vaske det krydsnøgleopvundne nøgler i stømpebukser! Det var ret effektivt.

   Slet