fredag den 23. september 2016

Skals. Fredag. Sidste kursusdag... jamen, vi er slet ikke færdig!

Efter morgensamling havde alle travlt med at sy... med at nå så meget som muligt!

Björk viste sting og montering. Vi gik rundt og kiggede på de andres broderier.

I middagspausen var der "åben systue". Vores projekter, færdige såvel som igangværende, stort og småt, blev lagt frem på langbordet. Så kunne alle se, hvor meget vi alligevel havde nået og ikke mindst, hvor meget vi havde lært på en uge. Og det var ikke så lidt!

Der er mange stingtyper i en enkelt blomst. Eller et blomsterbed. Pingvinen giver da godt humør!

Vi gik på visit hos det andet broderi hold. Her underviste Lis Ahrenkiel i Blackwork/sortsyning og Sashiko.

Der var syprøver og fine kopper efter eget mønsterforlæg. Sashiko giver smukke harmoniske mønstre; her ud fra nogle cirkelfigurer. En smuk udstilling af deres arbejde. De havde sandelig også udnyttet tiden godt!

Efter middagspausen skulle regnskabet gøres op. Vi havde alle købt nødvendigheder til vores sykasser!

De sidste sting blev vist. Vi syede i 6. gear! Jeg fik lige lært spiralpicotkant. Nåede lidt længere på pakhusene. Der er til mange timers sy-hygge i den sypose!

Sidst på eftermiddagen valgte jeg at køre hjem: Kurset var slut og aftenen bød på ost og rødvin. Jeg kan ikke lide ost og ikke tåle rødvin (nej, ikke tømmermænd, men migræne!)

Det har været en uge med så mange indtryk. Jeg har lært en masse og fået langt mere mod på at brodere. Jeg har hygget mig på systuen. Det er et godt hold, med plads til alle. Og snakken blev mere og mere livlig som ugen gik. Altid en munter stemning.

Det er noget helt specielt at tage på højskole i en uge. Fordybe sig i en interesse. Lade verden gå sin skæve gang.... for så at opdage at intet har forandret sig, når man lander i lænestolen og tænder for nyhederne!

Jeg vil gerne på højskole igen!

 

8 kommentarer:

 1. Hvor har det været spændende at følge din uge på Skals. Meget smukke ting der er blevet broderet. Jeg kunne tænke mig et ophold på højskolen, det må være helt fantastisk. Glæder mig til at se dine pakhuse færdig. Smukt færdigt fyrtårn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har også været en spændende uge, Emmy. Det er første gang jeg er på ugekursus på Skals og det har været en stor oplevelse.
   Tak, jeg er også glad for fyrtårnet. Og spændt på resultatet af pakhusene!

   Slet
 2. Tusind tak for at være med som læser på højskole. Du beskriver det fantastisk, og jeg er helt klar over følelserne. Man ku ha været en tur i Kina.... Og opdager som du skriver, intet er forandret. Men oplevelsen er lagt på glædeshylden. Og hvor er der mange smukke arbejder, dygtige elever og meget dygtige lærer.
  Igår kom der program for krea uge 11 på Haslev højskole, og jeg er tilmeldt :-) det skal man nemlig ikke tøve med.
  Go forhåbentlig afslapningslørdag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme og tak, Hanne. Det er helt bestemt lagt på glædeshylden... lige midt i! Man får så mange indtryk og input, at man skal bruge tid bagefter til at "fordøje" det hele. Så er det fint at skrive blog og gense hovedindtrykkene... for jeg har (selvfølgelig) tager mange flere billeder!
   Jeg glæder mig da til at læse om din tur til Haslev; hvilet kursus har du valgt?
   Lørdag bliver brugt til at luge ud i billederne, mens vaskemaskinen klarer det hårde arbejde!

   Slet
  2. Ja det er jo pileflet igen. Jeg har vist været der 4 gange før, det plejer at være super hyggeligt. Jeg er bare ikke nær så flittig til at blogge som du er.. Jeg glemmer ofte at tage billeder.

   Slet
  3. Du er jo nærmest kernekunde 😉
   Jeg bruger bloggen som visuel dagbog. Og jeg tager mange billeder! Efter oprydning i mappen er der vist ca. 275 billeder 😇
   Jeg har delt dem med holdet; de tog heller ikke så mange billeder.

   Slet
 3. Det har været en stor fornøjelse at følge med i din uge på Skals, sikke mange spændende ting, I har lært

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lone. Det har virkelig været en udbytterig uge. Interessant og inspirerende.

   Slet