søndag den 15. september 2013

Leg med former og virkning...

Som jeg skrev til Helle i mit svar omkring hendes æble d. 14.9.2013, synes jeg det er sjovt at se, hvor store forskelle, der er i fortolkningen af et mønster.
Hele udformningen af den ide man arbejder med.

Jeg har leget med æblet som silhuet og udfyldt. Først de enkelte motiver og deres udtryk. Så kommer virkningen ved at mønstret bliver gentaget... Bliver spredt ud over en større flade, når det forskellige æbler bliver blandet.....

Overvejelserne opstår så om, hvor langt der skal være mellem elementerne....? Skal de gå helt ud til kanten og ligesom vokse op der eller skal kanten stå rent med plads hen til elementerne...?

Så kommer tankerne omkring farver... Skal det være lys /mørk...? Flere farver...? Skal hver række æbler have sin egen nuance...? Jeg har lavet skitserne i hvid bund, grønt æble og grå bund, lysegrønt æble, da jeg synes, det gav mig et godt indtryk af virkningen i kontrasterne. Jeg kunne også se et sjal med æbler i skiftende nuancer, som Seyfarth arbejder eller i Kauni garn....

Kanten arbejder jeg jo også med... skal den danne grafisk kontrast til sjalets elementer eller fortsætte temaet i mønstret...? Skal bundfarven være modsat sjalet....? Eller fortsætte ud i et....?

Hmmmmm.... Sikke filosofisk man blíver, når man sætter ord på alle de overvejelser, der er undervejs i frembringelsen af et mønster.
Men alle de muligheder er også grunden til, at jeg kan lide at tegne det hele ind i Excel!
Der bliver lavet mange skitser... Hellere det end pille op!
Og så synes jeg jo det er sjovt at arbejde med.

4 kommentarer:

 1. Kære Anne

  Tak for at du deler dine ideer, gode råd og mønstre til inspiration for andre på din blog. Jeg bliver inspireret og følger derfor også dig lidt fra sidelinjen, da jeg godt kan lide din strammere stil, fremfor de mere organiske, jeg har set hos Christel Seyfart, Bodil Munch og Ruth Sørensen.

  Dit "strik"-sjal er jeg vild med, bla. fordi du blander figurer med udsagn. Hvad med at genbruge den ide i dit "æble"-sjal. Denne gang med udsagn i kanten: F.eks.: Seks om dagen, Et æble om dagen ... .Alternativt være "organisk" i kanten og strikke æbleblomster. Du kan evt. hente inspiration hos www.ruths-workshop.blogspot.dk/2007_08_01-archive.html , men husk på det med ophavsret, hvis du ikke kun bliver inspireret til privat brug :-)

  God fornøjelse og venlig hilsen

  Kristine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Kristine. Jeg er jo også blevet inspireret af de dejlige designere du nævner, men har nok fundet min form efterhånden.
   Ideerne med teksten har jeg slet ikke tænkt på... men det kunne da være sjovt, måske dansk på ydersiden og engelsk på indersiden...?
   Det varer vist længe inden jeg skal strikke det sjal... der kommer hele tiden nye ideer!
   Er der ikke fantastisk hvor mange muligheder og hvor meget sjov der kan komme ud af et så enkelt mønster???
   Mvh. Anne

   Slet
  2. Hej igen
   Jo det er sjovt, hvad en ide kan medføre af yderligere ideer/videreudvikling. Nu pirkede du igen min "medskaber"lyst. Så her er din ide videreudviklet: "Et æble om dagen ...", på forskellige sprog kanten rundt og så en mere neutral på bagsiden á la striber/tern i din form.

   Jeg glæder mig til at se, hvad du når frem til.

   Mvh. Kristine

   Slet
  3. Herligt med kommentarer!!!!
   Som du kan se af mit seneste indlæg, som jeg havde udarbejdet før dine kommentarer, er min smag noget grafisk, markeret.
   Jeg er ved at kigge på tekst i kanterne....
   Hold op jeg har mange skitser liggende!!!!!! 3 variationer med lys bund, 3 med mørk bund og så alle ideerne til kanter på hver...................
   Vi snakkes ved Kristine ;-)

   Slet