Mere om mig...

Velkommen indenfor Jeg er en Årgang 53! Er halvt sønderjyde og halvt vendelbo. Gift og har tre børn. At lave håndarbejde er nedarvet i slægten. Alle bruger deres hænder… alt skulle prøves; Strik, hækling, knipling, orkis, symaskine, perlesyning, knyttearbejde, glasgravering…. Jeg har strikket og syet siden teenage-årene; til mig selv, til familien – indtil ungerne ikke ville gå i ”hjemmelavet” længere. Efter mange års pause er strikkepindene nu kommet i gang igen, - til glæde og gavn. Senest er der jo kommet nye tekniske muligheder for kreativitet med dejlige dimser. Især mobiltelefonen, med stadig bedre kamera, er min faste følgesvend. Den fanger øjeblikket, sætter fokus på hverdagen.

6 kommentarer:

 1. Hej Anne
  Jeg skal i gang med at strikke dominoponcho marimekko. Du har lavet flere og skriver at så har du strikket en i supersoft. Hvorfra er det garn? Hvad vil du anbefale, så den ikke bliver al for tung?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lis. Jeg har købt supersoft hos flere forskellige, men det er samme kvalitet garn. Holst Garn, Garn Garagen og Garnpusher. Jeg har også strikket i Højlandsuld fra Garnudsalg.
   Supersoft er den tyndeste og, efter min mening, mest robuste.
   Højlandsuld er en anelse tykkere og er blødere. Forskellen på de to typer er ikke større end at de sagtens kan kombineres, hvis man har nogle rester til prikkerne i Marimekko.
   Håber det kan hjælpe dig til at vælge garn.
   God strikkefornøjelse.

   Slet
  2. Tusind tak for svar så må jeg i gang

   Slet
  3. Tusind tak for svar så må jeg i gang

   Slet
 2. ;-D = STORT SMIL ;-D jeg har et spørgsmål vedr. Den "hvilende" farve når du strikker med to farver. Jeg er blevet "bidt" af højlandsuld og vil nu strikke noget til min veninde. Jeg er usikker på hvor tydelig farven trænger igennem. Kan det klares ved at gå en 1/2 mm ned i pind, eller har du en teknik? Jeg ved hun gerne vil have stor kontrast. De aller bedst strikke hilsner fra en ANAKIST strikker ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hovsa... nu skal jeg være der😃
   Der vil altid være nister på forsiden, når du strikker i fair isle strik. De dæmpes meget i vask, når ulden folder sig ud, hvis der strikkes i supersoft/Højlandsuld og lignende.
   I fair isle *snoes, strikkes en maske og snoes modsat, strikkes 3-4 masker* osv,
   Jeg snor for hver 3-4 masker og altid forskudt, så der ikke opstår linjer på forsiden: *Jeg snor, strikker 3-4masker* osv.
   Jeg synes, det giver en snoning mindre=færre nister.
   Håber, det er svar på dit spørgsmål 😃

   Slet