onsdag den 13. november 2013

Æbler i diagrammer

Jeg har leget lidt med print mulighederne ...
Der er et helt ark; det fungerer fint med JKnitLite på iPad eller med Adobe Reader 11 på en bærbar.
Desuden er mønstret delt i 6 og i 12 ark, for dem der foretrækker papir.Og da mønstret er en gentagelse af tre elementer har jeg lavet A4 ark med 3x3 æbler

i forskellige udgaver,


så kan man selv placere æblerne efter sit eget hoved!

Jeg startede jo på et sjal med mørk bund....
Jeg synes, det kunne være så raffineret med sort eller en anden mørk nuance i bunden og så en heftig kontrast farve til æblerne...
Men måtte erkende, at jeg er til sjaler med lys bund...
Jeg håber, der er en anden, der strikker sådan et sjal og sender mig et foto af resultatet!

Kanterne må I hente i det stor mønster...

6 kommentarer:

 1. Nuujh ... hvor er det blevet flot. Og hjørnerne - det er da genialt. For - ja - de fylder altid meget, når de skal monteres. Men sidst jeg strikkede sjal, sad jeg med mere end 700 masker, hvor det kun var samlet masker op til bort på siderne af sjalet. Det ender jo med omkring 1000 masker, når borten skal strikkes i ét hug! Hvad er en hæklet steek? Er det i stedet for at sy på maskinen inden opklipning? Fantastisk Anne :o) Det ser SÅ godt ud ... endnu en gang: Tak for din inspiration :o) :o)
  Hilsen Lone Møbjerg

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lone. Prøv lige at kigge længere ned i bloggen, der er fotos af hele processen med sjalet. Både design på Excel, stikkearbejdet og de hæklede steeks og monteringen. Ja, du slipper for symaskinen. Og det giver en større fleksibilitet i kanten... Hvis du hækler nogenlunde lige så "fast" som strikketøjet er.
   Og jeg regnede vist ud at jeg sad med 1.120 masker. ... men det var skubbe-masker-rundt-på-wiren-besværet værd!
   Strikkehilsner Anne

   Slet
 2. Tak, Anne :o) Det er da også genialt! Men når nu kanten folder, kommer der så ikke en "klump" inde i borten? Normalt ligger opklipskanten/-maskerne jo bare i ét lag inde i den færdigmonterede bort ... Phew - 1.120 masker! Det har jeg aldrig prøvet! Men det tiltaler mig meget at lave den i ét hug. Det ser hamrende godt ud :o) Endnu en gang - tak.
  Bedste hilsner fra Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone. Jeg synes egentligt ikke, det er så meget værre med maskeantallet hele vejen rundt, end de mange maske ned i V-et.... når jeg nu ved, at det er overstået på en gang! Nej, der er ikke en tyk kant inde i borten, de løse garn-ender flagrer tilstrækkeligt til at det bliver jævnt.
   Kan kun sige "Prøv det"!!!!
   Strikkeglade hilsner Anne

   Slet
 3. Hej Anne. Hvor kan opskriften findes?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mia. Den ligger til gratis download på Ravelry. Der er en knap oppe til venstre der går direkte ind til mine sjaler.

   Slet