mandag den 24. februar 2014

Poncho....Spørgsmål? Questions?

Mens jeg strikker, grubler jeg .... I wonder.....
PONCHO!
Marimekko er funktionel, fordi den er så løs og har en slags ærmer.Marimekko is comftable, because it is wide and have a sort of open sleeves.
Men en rundstrikket poncho.... But knitting in the round.....
Måske I har svarene?? Perhaps you can answer??
På de bedste valg til: Best choises for:
1. Krave eller ej? Collar?
2. Hvor stor hals åbning? Neck, How wide?
3. Ærmehuler eller ej? Holes for my arm?
4. Den bedste længde til at sidde og strikke/køre bil/ gåture? Best length when knitting, driving, walking?
5. Den bedste vidde forneden? How wide below?

11 kommentarer:

 1. Du glemte med eller uden frynser :-D Men ellers er der jo en poncho til hvilket som helst formål ..med ærmer ..kan den bruges når man er på shoppetur ..( til tasken) med rullekrave når der er koldt ..uden rullekrave til sommeraftner hvor der godt kan blive lidt køligt og den bedste vidde forneden ....så stor som mulig ..træls at lave en poncho man selv synes er for stram ( taler af erfaring) længden ..ja det giver overnævnte muligheder jo næsten svaret på ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Eva. Jeg er nok ikke tik fryns! Som tegningen viser er der antydet en bort a la på sjalerne. Jeg drømmer om at få mig en "all in one" poncho!
   Måske det så skal være med løs rullekrave, klippe op til ærmehuller, og bare tage ud til jeg når "min" længde?????
   Strikkehilsner. Anne

   Slet
 2. Det kommer jo an på hvordan man vil bruge den. Personligt ville jeg vælge én med ærmehuller eller ingen i hvert fald ikke ærmer som tempelblomst (som jeg forøvrigt synes er flot) men jeg føler at man ikke kan bevæge armene. Vidden forneden skal være mindst 250 cm og så ville jeg vælge rund hals uden rullekrave. Længden ville jeg strikke så den lige går ned over rumpen.
  Spændt på at se hvad du finder på

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Annelise. Er noteret... Skal lige have målt hvor langt nede min rumpe sidder.....!
   Tror min skitse siger ca. 220cm forneden, men afhænger behovet for vidde ikke af om der er ærmehuller? Jegh tænkte den vil flagre for meget, hvis jeg tager så meget ud som til 250cm???
   Strikkespørgsmål fra Anne

   Slet
 3. Ja der er en poncho til hver en tid....tror jeg har en 5-6 stykker og er i gang med en mere....den jeg synes er bedst er Ella af Lene Holme Samsøe, fordi den giver god bevægelighed, jeg har mine arme fri i ærmehuller ( som jeg har sat lavere end i opskrift) og den er tilpas lang (lige under rumpetten) og bred og perfekt til køreture:-) Synes godt de kan blive for varme med rullekrave, så hellere et lækkert tørklæde, hvis det kræves. Spændende at se hvad du skal strikke...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lilli. Du er kommet med i notaterne. Jeg har bogen med Ella. Den model har jeg også kigget på og tænkt at den var meget funktionel! Hvor langt nede sidder dine ærmehuller?Jeg forestiller mig at de skal sidde ca. ud for albuebøjningen??
   Strikkespørgsmål fra Anne

   Slet
  2. Ja jeg har lige målt efter...de er ca 3 cm under albuen, når jeg står med armene ned langs kroppen. Jeg er så glad for den - kunne nærmest bo i den ;-)

   Slet
 4. Hej. Jeg strikker den smallere for neden, og med "slidser" til armene. Så kan jeg tage hænderne ud og ind som det passer mig. Længden er til hoftebukket og helst med rund hals. Et tørklæde er mere fleksibelt end en krave.... Se evt. min blog turistrik.blogspot.dk, hvis du har lyst, der er billeder af nogle stykker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Turi. Har lige besøgt din blog; du er da en flittig strikker. Så forskellige de ponchoer bliver! Jeg tegner og regner... Der er nogle mønstre jeg vil strikke og dem skal jeg have lirket ind på den flad der kan blive!
   Strikkehilsner. Anne

   Slet
  2. Jeg havde lavet et indlæg i morges, men det er åbenbart ikke synligt på bloggen. Så jeg prøver igen.
   Jeg går også og grubler over en poncho og har gjort det længe, men ikke fået lavet opskrift. Min poncho skal være åben, så den kan lukkes op i halsen, når det bliver for varmt. Kraven skal være en ståkrave, som kan slås ud, når der åbnes i halsen.
   Den må ikke være for lang, da den så kommer til at virke klodset. Måske er det slet ikke en poncho men et slag jeg ønsker at lave.
   God fornøjelse med dine overvejelser.

   Slet
  3. Det var da mystisk, Bodil. Mine ønsker for poncho er stort set som skitsen. Men proportionerne skal også være harmoniske. Så derfor er det så dejligt at få kommentarer fra strikkere med erfaringer fra deres projekter.
   Din ide med krave har jeg også været forbi, men forlod da det skal være et projekt uden klip! Næsten.... Hvis jeg vil have ærmehuller skal der klippes en lille bitte smule!
   Spændende hvad vi når frem til hver især.
   Strikkedesignhilsner. Anne

   Slet