fredag den 26. september 2014

Weekend med indhold....

STRIK! Og mere Strik!!!!
Først glæder jeg mig til Strikkefestival i Brande på søndag.

Tasken er klar....

Jeg skal til workshop hos Kamstrup i dobbeltstrik...
Jeg har før forsøgt mig med teknikken, men det har aldrig rigtigt bidt sig fast.
Men Knit von Kamstrup har selv nogle flotte design og jeg tænker...
"Hun kan give det sidste indspark til at komme i gang...."

Ellers byder dagen på 34 udstillere...
Jul er Cool! 5 grupper dekorerer juletræer efter eget valg....
Netmaskerne udstiller på scenen....
Bodil Munch fortæller om Strikkerejser til Estland

Det kan da kun blive en god dag!

Lørdag er der igen Strikkedyst på TV Syd... Jeg ser det på min iPad.
Denne gang er jeg nok mere forbeholden... Jeg blev skuffet over konceptet i første udsendelse...
Syntes det var noget jap...
Jeg havde set frem til at se strikketeknik, valg af garn, diskussion af muligheder kontra opgaver. At de formidlede kreativitet og skaberglæde...
Det synes jeg nemlig TV MidtVest gør i deres serie Kludetæppet. Indslaget om strik bliver sendt på TV Syd lige efter strikkedysten. De besøger Skals, snakker med strikkedesigner, er til Strikkecafe hos Tind. 
Jeg var til strikkecafe den aften og det er en oplevelse at se TV folk arbejde. Her var kun Rigmor Sams og kameramanden. Til jubilæumsudsendelse på Skals var det store ledningsnet rullet ud! Den udsendelse glæder jeg mig til at se.

Imens jeg samler mig sammen til at pille stjernetrøjen op strikker jeg videre på Caminoen... 

Det har ligget og ventet, mens jeg strikkede Setesdal!


Til dem, der har kig på min taske...

Ja, jeg er også i gang med en norsk trøje... 
Den hedder April. 
Jeg strikker i supersoft og det er tyndere end opskriftens... Så der er tegnet og brugt Kofteberegner, den nye app på mobilen!


Og jeg er begyndt med ærmerne denne gang!!!!Så kan jeg får dem "overstået"!12 kommentarer:

 1. Du glade verden, hvor er du flittig, sig mig har du hushjælp? ;O) Den 'april' ser rigtig sød ud, kan ikke se farverne rigtigt. Jeg kan godt forstå du er blevet 'bidt' af at strikke norsk - jeg glæder mig sådan til 'koftebogen'.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, men manden står for madlavningen og vaskemaskinen kan selv....
   Jeg har haft gang i Caminoen i lang tid! Og nu er omgangene så lange, at det er rart med afveksling!
   Norske trøjer er en del af min familie og livet med strik! Jeg nyder at genopfriske koftestrikkeriet.... Min April er Holst garn Vintage Grey og Bleached White.
   Ja, den koftebog er der store forventninger til.
   Jeg er ked af at jeg ikke kan abonnere på det norske Familien, der ser ud til at være en masse spændende opskrifter i det akrtuelle nummer..... Mere interessante end dem vi bliver spist af med i bladenes tillæg med "nordiske modeller"!!!!!

   Slet
 2. Det er da vist meget godt, at du af og til må strikke det samme projekt et par gange. Jeg ville ikke ane hvor jeg skulle gøre af så meget 'tøj', det holder jo i årevis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja... det holder garnprisen/time nede!
   Jeg har nu ikke så meget tøj på lager. Noget ender hos veninder, noget sælges, noget gives til genbriugsbutik. Og noget kasseres!
   Og så holder blødt garn ikke så længe, som de gamle Per Gynt trøjer!!!

   Slet
 3. Jeg er dybt imponeret over alt det, du når! Strikker du hele døgnet?
  Dit nye projekt ser utroligt spændende ud.
  Jeg er selv vild med nordisk strik, og jeg fik bogen Islandsk Strik i fødselsdagsgave. Mit næste strikkeprojekt bliver nok en trøje fra bogen til mig selv. Hvilken ved jeg ikke endnu.
  Jeg er lige ved at være færdig med en trøje strikket i Indiecita Alpaca, og så må jeg ud og finde garn til næste projekt. Jeg har et stort stoflager, men garn kniber det med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej da... jeg sover også ;-)
   Jeg fik Islandsk strik i julegave. Men jeg er ikke glad for det islandske uld! Så mønstrene er til inspiration. Er især fascineret af Ranga.
   Hvilken pindetykkelse går til Indiecita Alpaca? Lyder blødt og lækkert!

   Slet
  2. Jeg strikker rib på 2½ og resten på pinde 3! Det er utroligt blødt, varmt og lækkert.

   Slet
  3. Tak. Jeg overvejer at prøve andre garntyper ... så andres erfaringer er godt at få med!

   Slet
 4. Hvis du vidste, hvor jeg hader programmer af typen: "Store - et-eller-andet-dyst". Rigtig meget i det program gav ingen mening - f.eks. find garn på 1 minut??? Nå, men Anne - du får som sædvanlig en masse strikkeoplevelser - dobbeltstrik synes jeg ganske enkelt livet er for kort til og bliver aldrig grebet - jeg er spændt på, om du kan blive omvendt :-) Og igen - det er sjovt du keder dig med de ærmer - endda selv om der er masser af mønster på ;-) Det tegner til endnu en spændende trøje :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er jeg også kommet til at hade! Hvorfor skal alt TV være sådan noget zap klip hop for at gøre det "levende" og "dynamisk"??? Der må da også være en gruppe seere som ser TV for at blivet beriget/oplyst/inspireret???
   Nå... det er godt man kan tage til strikkeoplevelser LIVE! Jeg glæder mig til Strikkefestivalen søndag. Og jeg er megaspændt på det dobbeltstrik!
   Disse ærmer er OK; der er et godt mønster på! Men sjovt at læse i Koftegruppa at der er mange som har samme forhold til ærmer! Og fordelen ved at strikke dem først er, at man har strikkefasthed på plads, man ved hvor bredt ærmet er for oven og skulle man pludselig bestemme sig for raglan, så er de klar, når bolen er strikket....

   Slet
 5. Jeg har strikket fem Annette Danielsen-dobbeltstriktørklæder, som det jo er genialt til. Man skal strikke i tyndere garn end man tror og på (endnu) tyndere pinde end man tror - men så bliver det også flot :-)
  Jeg fandt lige noget Indiecita Alpaca i Esbjerg - til 20 kr nøglet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også planer om tørklæderne fra "årstiderne"bogen. Det må være overskueligt som startprojekt! Jeg fandt også ud af til workshop, at jeg strikker løsere... og det har hele tiden været planen at det skulle være i tyndt garn.... Og du fik da gjort en god handel!!!!

   Slet