søndag den 12. juli 2015

En vask gør underværker....

Jeg var ikke helt glad for min farveudfordringsstrikkeprøve.... Men den blev færdig og sendt til vask...
Krydderierne lå til tørre natten over.
Det gør altså noget ved både garn og farvevirkning med en vask!
Garnet folder sig ud og strikket trækker sig sammen. Farverne liver op og lever sig ind i hinanden.
En lille detalje... I stedet for at sy røret sammen i bunden, valgte jeg at hækle med en kontrastfarve.
Det er sjovt at lege med farver og magiske nøgler... men jeg kan nu bedst lide disse partier...!
Jeg fandt farversammensætninger, jeg ikke troede på og opdagede andre, som -mod forventning- ikke spillede op til hinanden. Om jeg kommer til at bruge den som ipadsleeve, ved jeg ikke, men som farveprøve... ja, helt sikkert.
Og så glæder jeg mig over min kasse med lækkerier fra Garnpusher, købt på messen i Middelfart. http://garnpusher.dk/products-page/aeske-med-garn/

8 kommentarer:

 1. Og hvad skal du så kokkerere med alle de lækkerier? Har du købt dem til et bestemt formål, eller er det også til leg?

  SvarSlet
  Svar
  1. De blev købt til supplemant og fri leg. Faktisk var det kassen, jeg forelskede mig i; garnet var en bonus!
   Kassen er fin til at have de runde nøgler til at rulle rundt i... og ikke falde på gulvet!

   Slet
 2. En vask er næsten "magi" det giver i hvertfald et helt andet udtryk. Kan godt følge dig med hensyn til udfordringen med magiske nøgler...for mig, der gerne vil styre og bestemme, vil det helt sikkert også være en udfordring. Men samtidigt tror jeg det er sundt at slippe taget engang imellem og bare kaste sig ud i det.
  Lige nu hækler jeg med 23 forskellige farver og det bliver ikke helt tilfældigt med farveskiftene....jeg vil jo have kontrol, men jeg sætter farver sammen som jeg normalt ikke ville bruge lige efter hinanden, så lidt løssluppenhed er der vel :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har da et strejf af magi! 23 farver? Det var da en mundfuld...
   Det var sundt at prøve Krydret strik, jeg er nemlig også kontrolfreak. Og der var flere farvesammensætninger jeg blev positivt overrasket over... det blå/blågrønne sammen med brune spiller rigtigt godt. Mens midten med brunt, sand, gult, orange ikke tiltaler mig! Men nu er jeg jo også til det blå!!!

   Slet
 3. Farver er min største motivation til alt jeg strikker. Det er simpelthen så sjovt at se farverne spille mod og med hinanden. Håber du får glæde af det du har lært. Det er rart at eksperimentere lidt for så kan man jo bruge farvekombinationerne andre steder. Og ja helt enig, vask gør underværker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er både mønstre, garn og farver, der tæller for mig. De skal helst fremhæve hinanden. Jeg skal nok for brug for både lærdom og strikkeprøve, som huskehjælp!
   Utroligt hvad en vask gør for supersoft og lignende garner... men der trækker også strikket sammen, så det skal indregnes i valg af størrelse. Er lidt træt af lige netop det og har lyst til noget garn, der bliver til det man strikker, om jeg så må sige! Måske jeg blive nødt til at prøve med noget superwashgarn...?

   Slet