fredag den 1. juli 2016

Farver og farvetest...

For ... længe siden... vel (8) rettelse 12 år... var jeg til en farvetest. Fik en fin mappe med hjem og brugte den flittigt... Hvorefter det ebbede ud...


Forleden fandt jeg mappen... i en skuffe...
Hold da op ...
Hvor havde jeg mange farver at vælge i mellem...
Der var flere end jeg huskede!

De farver må kunne peges ud på garnkortene....

Jeg fik sat mange "flueben"

Nu er det lidt bøvlet med de store farvekort..

Jeg havde en anden type liggende fra Garn Garagen.

Den blev plyndret og nu ligger der en fin stribe farver til at have med i tasken, når jeg skal på garnekspedition!

Hvorfor søren har jeg ikke gjort det for længe siden???

28 kommentarer:

 1. Genialt ! Jeg har også fået lavet farvetest men det var helt tilbage i det forrige århundrede (1988).
  Det er en god måde at få sorteret sine egne farver ud på. Man ved det jo sikkert godt når man ser sådan en væg med garn/stof men der er altid nogle farver man er mere sikre i, skønt at få øjnene op for "nye" farver som er uden for comfortzonen, men som stadig er i ens egen farvecirkel.
  Jeg tror lige jeg vil se på mine farvekort (som jeg har fået af dig) en Extra gang med " nye farveøjne"
  Virkelig godt tænkt, som altid kvalitet når du går i gang

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, tak, Helle! Det er nemlig det med altid at havne i de samme farver... og jeg kan se at jeg er blevet grå og sort... Det er jo slet ikke spændende at se på!
   Jeg trænger i den grad til lidt kulør på strikketøjet... Jeg vil rydde ud i garnkasserne så det hovedsageligt er mine favoritfarver, der ligger klar. Glæder mig til at handle garn med mit nye #værktøj"!
   God fornøjelse med at lave dit farvenøglekort.

   Slet
 2. God ide - har tænkt det samme, hver gang jeg på det seneste har haft fat i min farvetest. Farvetesten er faktisk årsag til, at jeg lige nu hækler i orange/rød - det er en af de farver, jeg helt har glemt fra min gamle test. Måske skulle jeg gennemgå min på samme måde som dig i denne sommerferie ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Kirsten. Jeg var overrasket over, hvor "farveglemsom" jeg er. Jeg skal helt sikkert have gang i flere og andre farver end de vanlige.
   Du må da kreere din egen farvesnor eller en vikleprøve.
   I øvrigt nogle smukke, delikate farver du har i hækletøjet!

   Slet
 3. Sådan en fik jeg også lavet for mange år siden. Gad vide hvor jeg har gjort af den. Jeg blev testet til vinter men minus flere farver, så der var ikke mange tilbage at vælge imellem, og det var farver der på ingen måde fandtes i modebilledet den gang så jeg har faktisk aldrig rigtig brugt den. Mon der stadig er nogle der laver dem?

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er ikke så mange, som der var for 10 år siden... Men jeg googlede på Colours, Color med Beautiful og Color&You. Fandt CMB-vest.dk Eller skal du søge på farve og stil test.
   Min "tester" har ikke noget mere... Jeg tænkte en genopfriskning kunne være godt, da jeg synes ens farver dæmpes med alderen.

   Slet
 4. Sikke en smart løsning på et problem når man står i en garnbutikk. Jeg har aldrig brugt penge på en farvetest da jeg fandt ud af at jeg kunne finde ud af det selv. Jeg behøvede bare et spejl og nogle farger :-)
  Efter en del øvelse ved jeg lige hvilke farver jeg passer. Er jeg i tvivl finder jeg en spejl i garnbutikken og holder garnet op til ansigtet. Det tog lidt tid at lære at se det - men nu er jeg ikke i tvivl. Ser det med det samme - simpelthen skønt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, det bliver en fordel når jeg skal bestille garn... eller er på tur!
   Jeg har mine favoritfarver, Lone, men var havnet i en blindgyde med alt for triste farver.
   Jeg er ikke så skrap, at jeg bare kan se, om en nuance er den bedste til mig; det en meget nemmere at se det til andre!!

   Slet
 5. Det var da en super ide, så får du glæde af den gamle test. Men mon ikke alligevel du har ramt mange af farverne i den forløbne tid alligevel.
  Det var meget in med farvetest engang, jeg fik det aldrig lavet... Så engang imellem er jeg sikkert "fejlfarvet"

  SvarSlet
  Svar
  1. Den bliver i hvert fald brugt til de næste projekter, Hanne. Jeg trænger til en farvefornyelse i trøjeafdelingen!
   Vi har jo alle vores yndlingsfarver, og de farver vi egentlig ikke er godt tilpas med. Jegtror at vi for det meste er i de gode farver, Men måske ikke så modige....

   Slet
 6. hej Anne,
  jeg blev testet i 1988, ligesom Helle, og jeg var vild med det ! Jeg havde selvfølgelig yndlingsfarver, som jeg vidste at de klædte mig, men jeg var nu lettet da jeg fandt ud af at mine nye pinkfarvede briller var perfekt ;-) Siden dengang har der ikke været fejlkøb med hensyn til farver, så det har været alle pengene værd :-)

  strikkeglade hilsner
  Angelika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Angelika. Jeg brugte også min palet meget, og erindrer nogle farverige bluser mm. Men på det seneste er jeg blevet for "snæversynet". Nu satser jeg på at få flere farver igang.

   Slet
 7. Hvor sjovt - din 'farvemappe' ligner min til forveksling. Altså selve mappen, ikke farverne, men du har vel næppe været i Nordsjælland for at få den foretaget?
  Jeg brugte den også meget mere i starten (min er fra 2003), men efterhånden lærte man jo også sine basis farver at kende.
  Rigtig god ide med den måde at lave garnfarvekort på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da pudsigt... ja, de firmaer er jo verdensomspændende. Jeg var i Aalborg hos Color & You. Jette Robenhagen, som er medvirkende i Bente Rønbergs bog Strik i farver til quinder med former, testede både Gitte og mig.
   Jeg var bare endt i basisfarverne blå og grå! Nu satser jeg på at der kommer lidt mere kulør på tilværelsen... Og at det bliver nemmere lige at bestille noget garn på nettet.

   Slet
 8. Havde helt glemt, jeg da også blev farvetestet engang. Er dog blevet gråhåret siden da, og synes, jeg har brug for mere farve nu
  Super god idé med garnfarvekort til at have med, der findes jo temmelig mange nuancer af samme farve, og ikke alle er lige klædelige

  SvarSlet
  Svar
  1. Ti hi... jeg har altså også fået grå hår og de mørke farver i brynene er falmet.
   Måske også medvirkende til at jeg blev træt af mit spejlbillede med de grå og gråblå trøjer!
   Gensynet med farvemappen og en hel regnbue af garn virker meget mere inspirerende!

   Slet
 9. Hvor er det en god ide - men det forbavser ikke, dem er du jo generelt fuld af, Anne :-) At have den rigtige farve på betyder bare så meget for ens udseende, men også for ens energiniveau. Farver kan dræne eller tilføje energi, så det er en god ide at holde øje med, hvad de bidrager med, når du ser dig i spejlet.
  Kan se du har været i den lækre butik i Tind - der er virkelig mange fristelser - og smukke omgivelser :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, tak for din tillid til mine ideer, Lene. Men du har fuldstændig ret. Humøret er påvirkeligt af farver. og en gr dag i en grå trøje liver ikke op på noget.... der kunne jeg lige bruge en humørtwister i rød eller glad grøn eller.... Det skulle gerne ske nu!
   Ja, Tind er bare så indbydende at besøge. Både varerne og stedet i sig selv!

   Slet
 10. Jeg kan se at det lige nøjagtig er de farver som er gode til mig. Jeg blev også farvetestet for mange år siden og blev den gang testet til forår men flere mener at jeg er efterår men det er jo stadig de varme farver. God ide med et farveudvalg når der skal handles.

  SvarSlet
  Svar
  1. De farver er lidt mere til den kølige side end fotoet antyder, Annelise. Faktisk er jeg testet til Sommer. Men blev overrasket over at se alle de brunlige nuancer, som jeg havde glemt... nok fordi jeg generelt IKKE kan lide brunt, kun i nogle få nuancer.
   Til gengæld skal jeg have fat i flere røde og grønne farver... til at live op på det grålige!
   Ser frem til at lege med mulighederne, når jeg skal til at bestille garn igen... det varer nok lidt; der er jo et stort lager. Og der er mange farver i kasserne, de skal bare sorteres først!

   Slet
  2. Der kan man se hvordan det kan snyde

   Slet
  3. Ja, det er jo pokkers svært at fange de rette nuancer med kameraet!

   Slet
 11. Jeg glæder mig til at følge med i nye (glemte) farver !

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig til at bruge dem, Helle!

   Slet
 12. Jeg blev også testet af Jette Robenhagen, og er forår :-) Jeg kunne kende den måde farverne er sat op på. Og dine farver har så den blå baggrund, hvor forår og efterår skulle have gul baggrund i farverne. Modsat mange andre farvetest dengang havde denne farvetest farver fra hele paletten. Tænk at have så meget garn, at man kan lave farvetesten i garn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pudisgt at du også har været hos Jette Robenhagen. Det var også bredden i farver , der fik mig derop. Det er da spændende at lege med alle de nuancer. Nogle af de gyldne og brune er ellers farver jeg ikke kan lide, men hvis de bruges sammen med andre, kan det jo give noget helt nyt for mig...
   Det er farveprøver fra Garnpusher og Garngaragen, jeg har brugt for at finde de bedste nuancer... Og for ikke at købe de samme farver hver gang!!

   Slet
 13. Jeg er lige blevet CMB testet i Nyborg af CMB. For 30 år siden var jeg forår, nu er jeg blød sommer

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg troede, det var helt stoppet med at blive farvetestet... Synes det er rigtigt godt at få et overblik over de bedtse farver til en.. og jeg synes selv at jeg har øndret mine favoritter med alderen; jeg er vist falmet lidt!

   Slet