tirsdag den 5. juli 2016

Grrrrrr....


Jeg tror, mine nerveender stritter lige så meget, som hårene på denne plante!
Ikk alt nyt er godt - ikke alt gammelt er skidt!
Og så en man jo et vanemenneske... så når programmører får fikse nye ideer, er det pokkerme irriterende!

Jeg var så glad for det Picture Manager, jeg havde i mit gamle Office system... men niks... det er ikke med i det moderne!

Nu kan man komprimere via Word... !!!
Altså med 10-20 billeder giver det ikke mening at gøre det enkeltvis!

Dette billede fandt jeg så ud af at komprimere via Picasa... Og flytte det til det album jeg ville gemme det i...

Bedre = nemmere muligheder efterlyses...

8 kommentarer:

 1. Hvorfor vil du komprimere dine billeder? Der er oceaner af plads på en harddisk i dag, så det tror jeg ikke er nødvendigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg komprimerer de billeder, jeg lægger ud på bloggen, Ellen. Ellers gør jeg det ikke. De bliver gemt på Dropbox og extern harddisk i fuldt format. Generelt synes jeg Picasa dækker mit behov for billederedigering. Og nu fandt jeg ud af at komprimere, når jeg eksporterer billedet efter tekst og tilpasning. Jeg gør sjældent andet end retter op, beskærer og skriver evt en tekst/mit navn på. Hvad bruger du?

   Slet
  2. Nåhh, det er kun til bloggen ... der komprimerer jeg ikke, men retter selvfølgelig også op og/eller beskærer. Jeg har blogget i næsten otte år og har stadig kun brugt 2/3 af den gratis plads (på godt 3 GB). Hvis de begynder at kræve penge, så får de bare det - det er ikke så dyrt. Picasa er installeret, men af en eller anden grund irriterer det software mig ...
   Jeg gemmer alle billeder på harddisken og backer op på en ekstern harddisk.
   Jeg bruger Microsofts Photo Gallery til organisering og almindelige rettelser. Hvis der skal pilles mere ved billederne, bruger jeg Photofiltre 7 - det kan ret meget, men er alligevel ikke for avanceret til mig.

   Slet
  3. Ok... Jeg synes egentlig, det fungerer udmærket med de komprimerede billeder... eller skal jeg vælge en knap så hård komprimering?
   Picasa passer til min tankegang! Kiggede på Photofiltre, den minder meget om Photoshop, som kan meget ere end jeg har brug for. Var en gang på kursus og jeg kan da godt se, at det er sjovt at lege med, men min tilgang til fotos er, at det skal være et "ærligt" billede. Ikke et reklame stunt.
   Min nye PC har en ekstra Harddisk! Jeg kan bare ikke finde ud af at få maskineriet til frivilligt at placeret mine billeder der. Dokumenter skal samme vej.
   Og det irriterer mig... GRRRRR!

   Slet
 2. Jeg bruger Picasa og jeg komprimerer aldrig. Jeg beskærer bare billedet og retter evt. på belysning og så sætter jeg billedet ind i blogspot.
  Håber, de snart får fred igen, he he ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har været glad for Picasa i mange år, Lene. Dejligt nemt!
   Jeg har næsten altid komprimeret mine billeder til Bloggen. Mener, jeg læste, at man kun måtte bruge en bestemt mængde plads... Og så tænkte jeg at billederne ikke behøvede at fylde så meget!
   Jeg arbejder stille og roligt på at lære W 10 at kende! Meeen, det kører nu ikke på skinner endnu ;-)

   Slet
 3. Jeg har aldrig komprimeret billeder til bloggen, og har blogget i 6 år. Picassa er jeg ikke gode båvenner med. Jeg bruger det gratis billedprogram PhotoScape til at rette billeder op med, ellers kommer mine billeder på som de er, men PhotoScape kan helt utroligt meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt, som vi foretrækker forskellige foto programmer, Pia. Jeg forskønner heller ikke mine billeder, så jeg kan fint klare mig med Picasa. Jeg vil eksperimentere lidt med komprimering, før jeg vælger fremgangsmåde.

   Slet