Fælles for disse tre drømmekager er, at de skal bages i smør, og de skal bages ved svag varme og langsomt, ellers bliver de stenhårde.
Gammelt udklip af Kirsten Hüttemeier
Drømme ca.
70 styk
200 g smør
200 g sukker
Kornene
fra en flækket stang vanille eller 1 spsk. Vanilla
250g mel
1 ½
strøget tsk. hjortetaksalt
Smør
og sukker røres godt med Vanille(sukker).
Derefter
tilsættes mel, -men hold lidt tilbage- og hjortetaksalt.
Dejen
æltes ude på bordet, trilles til pølser, der skæres i mindre stykker, formes
til kugler, der sættes på en smurt plade/bagepapir med lidt afstand. Kagerne
får et let tryk med hånden.
Bager
på nederste rille ved svag varme, 150 grader, i 15-20 min.
Langsom
bagning er en betingelse for at kagerne bliver lette og sprøde og nå at
krakelere
Tages
fra pladen og afsvaler på rist. Kagerne kan fryses.
Ovenstående opskrift er afprøvet! Kagerne er så sprøde, at de eksploderer i munden.
Så det er en fordel at bage små drømme!
De to andre opskrifter er ikke afprøvet... uvist af hvilken årsag!
Chokolade drømme
60-70 stk.
200g
smør
200g
sukker
2
spsk. kakao
2
tsk. vanillesukker
200-225g
mel
1
strøget tsk. hjortetaksalt.
Smørret
røres blødt med sukker, heri kakao, vanillesukker, hjortetaksalt og melet, -
men hold lidt mel tilbage til senere æltning.
Dejen
røres sammen, æltes ude på bordet og trilles straks til pølser, der skæres i
mindre stykker, trilles til kugler og lægges på smurte plader/bagepapir.
Bager
ved svag varme, 125 grader, i 20 min. Kagerne skal bages langsomt for krakelere
og blive sprøde og dejlige.
Kagerne
kan fryses.
Husets Nøddedrømme ca. 30stk.
100
g smør
50 g
nøddekerner
100
g sukker
125
g mel
1
tsk. Vanillesukker
20g
smør
½
strøget tsk. Hjortetaksalt
Smørret
letbrunes hurtigt og afsvales. Nøddekernerne letristes i ovnen ved 75 grader og
kun i få minutter, til de brune skaller nemt kan gnides af og derefter hakkes
nødderne. Smørret røres med sukkeret og heri røres de hakkede nødder,
vanillesukker, mel og hjortetaksalt.
Dejen
røres sammen og æltes derefter evt med en spsk. blødt smør, så dejen er nem at
samle.
Rulles
som de andre drømme til små kugler, der sættes på smurte plader /bagepapir.
Bages
på nederste rille ved kun 125 grader i 20-25 min.
Kagerne
kan fryses.
Der mangler navne på nogle af ingredienserne
SvarSletBeklager meget. Det er nu rettet!
SletUhmmm - kender godt drømme. Men det er længe siden, jeg har bagt dem. Jeg har egentlig aldrig forbundet dem med jul. Gad vide hvorfor?
SvarSletDe er ikke specielt julede... Men lækre... det er de!
SletVi bagte mest småkager ind under jul. Resten af året var det med franskbrød, boller og skærekager....
Endelig kunne jeg være med! Jeg bager drømme stort set hver jul - det er en total lækkerbisken - jeg supplerer din opskrift med at proppe ½ hasselnød ned i midten af hver småkage - det gør dem ikke ringere n:-)
SvarSletJeg kan ikke lide nødder... Og bageren bestemmer!!
SletMen jeg kan godt forestille mig, at andre siger UUHHMMMM til det ekstra knas!