onsdag den 3. december 2014

3. December og Bilka-bagværk!

Jeg havde besøg af min netværksgruppe i går.
Jeg nåede at tænke" du kunne/burde/skulle egentlig bage boller og træskohove og..."
Hvorpå vi kørte i Bilka og købte Ølandsboller og julesmåkager!!!
OG SÅ kunne jeg nyde at dække bord og pynte med det, jeg har (mere) lyst til at lave!

Bordpynten er min julehilsen til veninderne!

I små julesnapseglas glas kom der ikke spiritus, men havtornsaft, som Erik har lavet!

Det gav en god snak om, hvor overraskende godt det smager... man forventer noget SYRLIGT og så smager saften nærmest som passionsfrugt.
Det kan være besværligt at høste havtorn. Erik klippede grene med bær af, og til, så de passede i en plastboks. Lægges i fryseren og når de er frosne, rystes boksen grundigt og alle bærrene falder af grenene, som samles fra og bærrene er klar til at blive kogt.
Havtorn er det nye HIT! DR , Havenyt, Havtornekompagniet  og mange andre har opskrifter liggende...
Der var lidt hjemmebagt på bordet... Mormors Gode råd blev absolut godkendt!!!
Og Hanne havde medbragt af hendes hjemmebagte, lækre, pikante, sprøde, mmmmh... småkager... Pikante, fordi der er rosmarin i!!! Opskriften er fra Anne Stange

Hygge, snak, samvær, nærvær, inspiration til nye opskrifter både mad og strik!
Den eftermiddag gik hurtigt!



Idag fik jeg pakke fra nissen....

10 kommentarer:

  1. Det er to år siden, jeg startede på at bruge havtorn i køkkenet. Havtornmarmelade med æbler er bare SÅ godt :-) Jeg bruger også frysermetoden.

    SvarSlet
    Svar
    1. Saften er fra sidste vinter... Vi kunne ikke finde havtorn i thorsminde i år!
      Håber på mere held næste år... for jeg vil rigtig gerne prøve mere med Havtorn. Det er en spændende frugt.
      Nu får vi en havtorn morgendram af resterne fra sidste år!

      Slet
    2. Ellers ring til mig - jeg ved, hvor der altid er masser, masser af havtorn - og du behøver ikke at køre helt til Sjælland. Selv om du er velkommen ;-)
      Jeg blev SÅ overrasket, da jeg læste, at et lille havtornbær indeholder lige så meget C-vitamin som en hel citron!

      Slet
    3. Der nemlig et fantastisk bær... Faktisk skulle surbær være endnu mere vitaminrige...http://haveselskabet.dk/artikel/verdens-sundeste-bær
      Tak.. det med Havtorn må vi lige have konfereret omkring... Gad vide om fuglene har ædt dem før vi bestemte os for at de skulle bruges???

      Slet
  2. Ja, det nytter skisme ikke at tage det alt for højtideligt - det vigtigste er hyggen :-) Ser ud til, du er i gang med en hel julekalender her på bloggen og tænk nu er det allerede den 3.!!
    Jeg elsker Havtorn, men helst sammen med noget andet frugt, der kan give lidt modspil - heroppe vestpå f.eks. ved Lønstrup er der kæmpestore områder med Havtornkrat - jeg er også ret vild med bare at spise dem, selvom det kræver lidt behændighed at få dem fra grenene :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg ved nu ikke, om jeg får skrevet hver dag!!! Men jeg kan love dig at jeg får hygget!
      Jeg blev bedre til at prioritere da jeg blev ramt af stress...
      I saften klarer havtorn sig fint alene... Men marmelade mm., som jeg gerne vil prøve, skal der blandet s mere i... Den har en særpræget smag, som give modspil til andre frugter.

      Slet
  3. Godt gået Anne - det er jo lige det der med at prioritere.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja... jeg øver mig hver dag! Men er forbistret god til at få for mange ideer... som så pirker til "du kunne jo liige..."

      Slet
  4. Skøn julehilsen til veninderne :) og hjemmebragt er nu heller ikke så ringe ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. De blev også glade for "frugterne".
      Hjemmebragt kan sagtens bruges... og man finder hurtigt sine favoritbager!

      Slet